ΚΟΣΜΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για την πρόσκρουση του «Modern Express» στις γαλλικές ακτές (Vid)

Αντίστροφη μέτρηση για την πρόσκρουση του «Modern Express» στις γαλλικές ακτές (Vid)

Οι Αρχές της Γαλλίας δήλωσαν χθες ότι πραγματοποιούν ύστατη προσπάθεια να εμποδίσουν ένα ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο, το οποίο έχει πάρει επικίνδυνη κλίση, να προσκρούσει στις γαλλικές ακτές στον Ατλαντικό.

Το πλοίο "Modern Express", με σημαία Παναμά, αναμένεται να φτάσει τις ακτές κοντά στο γαλλικό θέρετρο Λα Ροσέλ μεταξύ της νύχτας της Δευτέρας και της Τρίτης το πρωί, εκτός αν τα συνεργεία διάσωσης καταφέρουν να «αγκιστρώσουν» πάνω του σκοινί ρυμούλκησης.

Τα 22 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν με ελικόπτερο την περασμένη Τρίτη όταν μια άγνωστη βλάβη έφερε το πλοίο σε επικίνδυνη κλίση 40 με 50 βαθμών. Τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να συνδέσουν σκοινί ρυμούλκησης στο πλοίο, που έχει μήκος 164 μέτρα, ενώ οι καιρικές συνθήκες διέκοψαν τις προσπάθειες χθες.

Το πλοίο μετέφερε 3.600 τόνους ξυλείας και μηχανήματα οικοδομής από την Γκαμπόν στη Γαλλία, καθώς και 300 τόνους μαζούτ.

Οι γαλλικές Αρχές δήλωσαν ότι οι πιθανότητες ρύπανσης σε περίπτωση πρόσκρουσης είναι χαμηλές, αλλά ένα ειδικό πλοίο για την περίπτωση βρίσκεται στην περιοχή.

Μια ειδική ομάδα διάσωσης από την Ολλανδία κατάφερε να συνδέσει ένα σκοινί ρυμούλκησης αρχικά, όμως αργότερα έσπασε λόγω της θαλασσοταραχής.

Ρoή Ειδήσεων