ΚΟΣΜΟΣ

Αισιοδοξία για το χρέος των ΗΠΑ από τον Ρεπουμπλικάνο Μπέχνερ

Αισιοδοξία για το χρέος των ΗΠΑ από τον Ρεπουμπλικάνο Μπέχνερ
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπέχνερ για την...

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπέχνερ για την αντιμετώπιση του χρέους των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν βρίσκεται μια κοινά αποδεκτή, από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς, λύση στο μείζον ζήτημα για την Αμερικάνικη οικονομία.

Ειδικότερα, οι συζητήσεις του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους, προκειμένου να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής, ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Ωστόσο, μετά τη λήξη άλλης μιας άκαρπης συζήτησης, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπέχνερ, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί το χρέος έως τις 2 Αυγούστου, ημερομηνία που υπάρχει κίνδυνος να ταυτιστεί με αναγκαστική στάση πληρωμών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπέχνερ, δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς αισιόδοξος, όπως άλλωστε και ο πρόεδρος Ομπάμα, και υποστήριξε, πως ακόμη και εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για τις περικοπές του προϋπολογισμού ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους, «υπάρχουν και άλλες ιδέες που θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε»

Αυτή ήταν η εκτίμηση που εξέφρασε στο Fox News, ο κ. Μπέχνερ λίγο μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Ομπάμα, χωρίς, όμως, να δώσει περεταίρω διευκρινήσεις.