ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράκ χτίζει τείχος γύρω από τη Βαγδάτη

Το Ιράκ χτίζει τείχος γύρω από τη Βαγδάτη

Οι εργασίες για την κατασκευή του τείχους θα ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και το μήκος του θα είναι 100 χιλιόμετρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αρχίσει την οικοδόμηση του τσιμεντένιου τείχους που θα περιβάλλει την πρωτεύουσα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο κίνδυνος επιθέσεων από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η κατασκευή ξεκινά από την περιοχή της al-Subaihat, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, έτσι ώστε να επιτευχθεί η απομόνωση από την Falluja, την πόλη που έχει γίνει προπύργιο των τζιχαντιστών.

Θα έχει ύψος τρία μέτρα και θα έχει μπάρες στις εισόδους, ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν δίχως την απαιτούμενη άδεια.

Η τάφρος και το τείχος θα κατασκευαστούν σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη και θα υπάρχουν πολλά σημεία ελέγχου, ενώ η περιοχή θα φρουρείται από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού.

Η κατασκευή του τείχους θα γίνει σε δύο φάσεις. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές της βόρειας και της δυτικής Βαγδάτης, προς την κατεύθυνση των οποίων βρίσκονται τα εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος. Οι άλλες ζώνες θα ακολουθήσουν, διευκρίνισε ο Μάαν.

Στο τέλος της πρώτης φάσης, που πρόκειται να διαρκέσει έξι μήνες, θα καταργηθούν τα μισά από τα σημεία ελέγχου που υπάρχουν μέσα στη Βαγδάτη.

Σχετικές ειδήσεις