ΚΟΣΜΟΣ

Μαδρίτη: Φάρσα η απειλή για βόμβα στο αεροσκάφος – Συνελήφθη «ύποπτη» τζιχαντίστρια

Μαδρίτη: Φάρσα η απειλή για βόμβα στο αεροσκάφος – Συνελήφθη «ύποπτη» τζιχαντίστρια

Φάρσα ήταν η απειλή για βόμβα που καθήλωσε σήμερα (4/2) στο έδαφος ένα αεροπλάνο της Saudi Arabian Airlines (Saudia), το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει πτήση από τη Μαδρίτη στο Ριάντ, όπως ανακοίνωσε η σαουδαραβική αεροπορική εταιρεία - Συνελήφθη τζιχαντίστρια.

«Είναι απλώς άλλη μια φάρσα απ' αυτές που αντιμετωπίζουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας ερωτηθείς σχετικά με το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι η πτήση SVA 226 της Saudia δεν απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, όπου κηρύχθηκε το πρωί «γενικός συναγερμός» για βόμβα, έπειτα από σχετικό αίτημα του κυβερνήτη, αφού βρέθηκε στο χώρο αποσκευών του αεροπλάνου ένα σημείωμα στα αγγλικά, καρφωμένο με μαχαίρι, που περιείχε απειλή για βόμβα.

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα απομακρύνθηκαν επειγόντως από το αεροπλάνο, το οποίο μεταφέρθηκε σε απομονωμένο σημείο του αεροδρομίου.

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, η αστυνομία συνέλαβε μία γυναίκα με την υποψία ότι ήθελε να προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικές ειδήσεις