ΚΟΣΜΟΣ

Ai Wei Wei: Ευρώπη αυτός είναι ο πολιτισμός σου! (video)

Ai Wei Wei: Ευρώπη αυτός είναι ο πολιτισμός σου! (video)

Με μία διαφορετική έκθεση που σοκάρει, ο Κινέζος καλλιτέχνης Ai Wei Wei συγκέντρωσε πλήθος σωσιβίων από τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στη Λέσβο και τύλιξε τις κολόνες του Konzerthaus στο Βερολίνο.

Το έργο του Ai Wei Wei συμβολίζει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες που επιχειρούν να περάσουν το Αιγαίο με σκοπό να φτάσουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της Λέσβου, έχουν δοθεί στον Κινέζο καλλιτέχνη 14.000 για τον σκοπό αυτόν!
Θυμίζουμε ότι ο Ai Wei Wei ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εικαστικούς καλλιτέχνες του 21ου αιώνα, ταξίδεψε στη Λέσβο τα Χριστούγεννα του 2015 και έμεινε στο νησί αρκετό καιρό.

Δείτε το βίντεο:

«Η προσφυγιά δεν σταματά ποτέ, Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα έχει πάρει ιστορικές διαστάσεις. Η έντασή της είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Όμως, στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να επιτρέπουμε αυτές τις καταστάσεις. Πρέπει όλοι οι άνθρωποι να κατανοήσουν τι πραγματικά συμβαίνει, να βοηθήσουν την Ελλάδα και το πιο σημαντικό, να σώσουν την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή πρέπει όλοι να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να αποκτήσουν ένα νέο μέλλον», έχει δηλώσει ο κορυφαίος εικαστικός που τον βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία να αναπαριστά τον μικρό Αϊλάν. Το προσφυγόπουλο από τη Συρία που είχε ξεβραστεί στα παράλια της Τουρκίας και η φωτογραφία του έγινε παγκόσμιο σύμβολο για όλους τους πρόσφυγες.

kinezos

Σχετικές ειδήσεις