Νέο ειρηνικό συλλαλητήριο και ντοκουμέντα - σοκ για το έγκλημα

Για τρίτη συνεχή βραδιά χιλιάδες πολίτες πραγματοποιούν και σήμερα Πέμπτη ειρηνικό συλλαλητήριο...

Για τρίτη συνεχή βραδιά χιλιάδες πολίτες πραγματοποιούν και σήμερα Πέμπτη ειρηνικό συλλαλητήριο έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για την πολύνεκρη έκρηξη στη ναυτική βάση « Ευάγγελος Φλωράκης»

Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας είναι δρακόντεια, ενώ άνδρες της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), με πλήρη εξάρτηση, βρίσκονται πίσω από την είσοδο και έξοδο του προεδρικού μεγάρου.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους φορούν μαύρες φανέλες, άλλοι κρατούν πλακάτ με συνθήματα και όλοι μαζί ζητούν την παραίτηση του πρόεδρου Δημήτρη Χριστόφια φωνάζοντας: «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι υπουργοί σου».

Μετά από έντονη διαμαρτυρία αποκαταστάθηκε η ηλεκτροφώτιση της λεωφόρου μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, ενώ στον ανδριάντα του ήρωα της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση, πλησίον του προεδρικού μεγάρου, πολίτες παίρνουν το λόγο και εκφράζουν τις απόψεις τους, ενώ γνωστοί καλλιτέχνες διαβάζουν ποιήματα.

Στο μεταξύ, δείτε τα αποκαλυπτικά πρακτικά της σύσκεψης που έγινε, στις 10 Φεβρουαρίου 2011, στο υπουργείο Άμυνας Κύπρου, με συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, του Αρχηγού ΓΕΕΦ, αλλά και του Διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Λεωνίδα Παντελίδη

Στην ίδια σύσκεψη μετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, των Τελωνείων, της Αστυνομίας, ακόμα και του υπουργείου Εμπορίου.

Στη σύσκεψη, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου του ΓΕΕΦ κατέστησε σε όλους σαφές το μεγάλο κίνδυνο που υπήρχε για το ενδεχόμενο έκρηξης.

Αλλά, ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Μάρκος Κυπριανού, αντιπρότεινε να γίνει εξέταση της πυρίτιδας για την τιμή που θα μπορούσε να πωληθεί!

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε, με την υιοθέτηση της εισήγησης του υπουργού Εξωτερικών, ώστε να ερευνηθεί το ποσόν που θα μπορούσε να εξασφαλίσει το κράτος από την πώληση της πυρίτιδας!!!

Όλοι γνώριζαν, όμως δεν έκαναν τίποτα, γιατί προφανώς γι’ αυτούς πάνω από τις ανθρώπινες ζωές είναι το…οικονομικό κέρδος!

πηγή: prionokordela.gr