ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Από ανθρώπινο λάθος το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μόναχο

Γερμανία: Από ανθρώπινο λάθος το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μόναχο

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη νότια Γερμανία και στοίχισε τη ζωή σε ένδεκα ανθρώπους προκλήθηκε από «ανθρώπινο σφάλμα» ενός κλειδούχου, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ανακοίνωσαν σήμερα (16/2) οι ερευνητές.

«Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για τεχνικό πρόβλημα. Πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα», δήλωσε ο εισαγγελέας του Τράουνσταϊν (νοτιοδυτική Γερμανία), ο οποίος είναι αρμόδιος για την έρευνα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η επιτροπή έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος.

«Ο κλειδούχος που είχε βάρδια την ημέρα της τραγωδίας κατηγορείται για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, τραυματισμούς και επικίνδυνη επέμβαση στη σιδηροδρομική κυκλοφορία», ανακοίνωσε ακόμα ο εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Αν είχε σεβαστεί τους κανόνες (...) δεν θα είχε υπάρξει σύγκρουση μεταξύ των τρένων».

Υπενθυμίζεται ότι έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη μετωπική σύγκρουση δύο περιφερειακών αμαξοστοιχιών, η οποία σημειώθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου γύρω στις 07:00 (08:00 ώρα Ελλάδας) σε μονή σιδηρογραμμή ανάμεσα στο Ρόζενχαϊμ και το Χολτσκίρχεν, σ' ένα δάσος που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Μονάχου, της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.

Παράλληλα είκοσι άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά και περίπου εξήντα ελαφρότερα.

Σχετικές ειδήσεις