ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Πιθανοί στόχοι των καρτέλ ναρκωτικών οι Αμερικανοί

Μεξικό: Πιθανοί στόχοι των καρτέλ ναρκωτικών οι Αμερικανοί
Προειδοποίηση ότι Αμερικανοί πολίτες μπορεί να καταστούν...

Προειδοποίηση ότι Αμερικανοί πολίτες μπορεί να καταστούν στόχοι καρτέλ εμπόρων ναρκωτικών στο Μεξικό εξέδωσε την Παρασκευή το προξενείο των ΗΠΑ στη Σιουδάδ Χουάρες.

Η συγκεκριμένη πόλη είναι αυτή στην οποία καταγράφονται τα περισσότερα βίαια εγκλήματα που αποδίδονται στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και, όπως εκτιμά το προξενείο, είναι πιθανό η πρόσφατη σύλληψη μελών συμμοριών της περιοχής να προκαλέσει αντίποινα και κλιμάκωση της βίας.

Συγκεκριμένα στο σχετικό ανακοινωθέν του προξενείου αναφέρεται: «Πληροφορίες που έχουν έλθει στο φως καταδεικνύουν ότι κάποιο καρτέλ ενδέχεται να θέσει στο στόχαστρο του το προξενείο των ΗΠΑ στη Σιουδάδ Χουάρες ή τα σημεία ελέγχου των ΗΠΑ».

Εκτελεστές των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος έχουν στο παρελθόν χρησιμοποιήσει παγιδευμένα οχήματα και οι αμερικανοί πολίτες πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με το ανακοινωθέν αυτό.

Σημειώνεται, ότι πρόσφατα και οι αρχές του Τέξας είχαν απευθύνει έκκληση στους αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν την συνοριακή πόλη Νουέβο Λαρέδο, στη βορειοανατολική μεξικανική πολιτεία Ταμαουλίπας, σημειώνοντας ότι η συμμορία των Zetas θέτει στο στόχαστρό της παραθεριστές σε αυτή.