ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδαραβικά πολεμικά αεροσκάφη έφτασαν στην Τουρκία

Σαουδαραβικά πολεμικά αεροσκάφη έφτασαν στην Τουρκία

Από την εκεχειρία αποκλείονται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και αυτοί του Μετώπου αλ-Νόσρα, συριακού κλάδου της αλ-Κάιντα

Τέσσερα σαουδαραβικά καταδιωκτικά F-15 έφθασαν σήμερα (26/02) σε τουρκική βάση για να συμμετάσχουν στα πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μερικές ώρες πριν τεθεί σε ισχύ μια κατάπαυση του πυρός στη Συρία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Τα αεροπλάνα αναπτύχθηκαν στο Ιντσιρλίκ, μια μεγάλη στρατιωτική βάση που βρίσκεται στη νότια Τουρκία και όπου ήδη σταθμεύουν αμερικανικά, βρετανικά και γαλλικά αεροσκάφη που παίρνουν μέρος στους βομβαρδισμούς κατά του Ισλαμικού Κράτους, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Περίπου 30 σαουδάραβες στρατιώτες καθώς και στρατιωτικό υλικό είχαν ήδη φθάσει χθες στη βάση αυτή, όπως ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το καθεστώς της Δαμασκού, η ένοπλη αντιπολίτευση και οι κουρδικές δυνάμεις έχουν ανακοινώσει ότι θα σεβαστούν την κατάπαυση του πυρός, που συμφωνήθηκε υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και της Ρωσίας και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ απόψε τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Από την εκεχειρία αυτή αποκλείονται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και αυτοί του Μετώπου αλ-Νόσρα, συριακού κλάδου της αλ-Κάιντα.

Σχετικές ειδήσεις