ΚΟΣΜΟΣ

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τη γυναίκα που κρατούσε το κεφάλι παιδιού το οποίο είχε αποκεφαλίσει!

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τη γυναίκα που κρατούσε το κεφάλι παιδιού το οποίο είχε αποκεφαλίσει!

Οι φόβοι για μία επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών αναζωπυρώθηκαν σήμερα στη βορειοδυτική Μόσχα, όπου συνελήφθη μία γυναίκα η οποία κυκλοφορούσε κοντά σε έναν σταθμό του μετρό κραδαίνοντας το κομμένο κεφάλι ενός παιδιού.

Ντυμένη στα μαύρα κι εκτός ελέγχου αυτή η γυναίκα «έβγαλε το κεφάλι του παιδιού από μία σακούλα και περπάτησε λίγα μέτρα στον δρόμο φωνάζοντας» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Κανείς δεν την προσέγγιζε, όλοι φοβόντουσαν» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είδα ότι πραγματικά επρόκειτο για ένα κεφάλι» που κρατούσε η γυναίκα από τα μαλλιά, επισήμανε μια άλλη αυτόπτης μάρτυρας, η Αλιόνα Κουράτοβα, στο ανεξάρτητο τηλεοπτικό δίκτυο Dojd.

«Πήγαινε πάνω κάτω φωνάζοντας κάτι» είπε η Κουράτοβα προσθέτοντας ότι η άφιξη της αστυνομίας και των ασθενοφόρων στο σημείο προκάλεσε χάος στους δρόμους, καθώς πολλοί περαστικοί πίστευαν ότι εκτυλισσόταν μια επίθεση.

Σύμφωνα εξάλλου με αυτόπτες μάρτυρες, η νταντά απειλούσε κι η ίδια ότι θα πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό λίγο μετά τη σύλληψή της.

«Φώναζε ότι θα σκοτώσει όλο τον κόσμο, θα ανατινάξει στον αέρα όλο τον κόσμο» περιέγραψε ένας μάρτυρας στο δίκτυο Dojd.

Το μακάβριο περιστατικό κατέγραψαν περαστικοί και στις εικόνες διακρίνεται η γυναίκα να φοράει μαύρο χιτζάμπ και να περιφέρεται στους δρόμους κραδαίνοντας το κεφάλι του παιδιού ψηλά στον αέρα.

«Είμαι τρομοκράτισσα, θέλω τον θάνατό σας» ούρλιαζε με βαριά ρωσική προφορά ενώ κατά τη διάρκεια του παραληρήματός της ακούγεται να καταφέρεται κατά της Δημοκρατίας και να μιλάει για το τέλος του κόσμου.

Πάνω της ωστόσο δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος εκρηκτικών, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Σε βίντεο που μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο 360 η γυναίκα ακούγεται να λέει:

«Σιχαίνομαι τη Δημοκρατία. Είμαι τρομοκράτισσα. Θέλω τον θάνατό σας».

«Κοιτάξτε με είμαι μια καμικάζι. Θέλω να πεθάνω. Σε ένα δευτερόλεπτο, έρχεται το τέλος του κόσμου» φώναζε.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Lifenews, γνωστό για τους δεσμούς του με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, το θύμα ηλικίας 4 ετών ονομαζόνταν Νάστια.

Όπως μετέδωσε επίσης το δίκτυο αυτό, η νταντά του, η Γκουλτσέχρα Μπομποκούλοβα, που το πρόσεχε από την ηλικία του ενός έτους και δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους γονείς του, αποκεφάλισε το κοριτσάκι αφού έμαθε ότι ο σύζυγός της την απατούσε.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι η γυναίκα, 38 ετών, κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται ρωσικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι τη στιγμή της σύλληψής της η γυναίκα φώναζε «ο Θεός είναι μεγάλος» (Allah Akbar!).

Ο δρόμος όπου έγινε η σύλληψη και η έξοδος του κοντινότερου σταθμού του μετρό παρέμεναν ως αργά το απόγευμα αποκλεισμένα από την αστυνομία, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή.

«Η σορός ενός παιδιού ηλικίας 3- 4 ετών που έφερε ίχνη βίαιου θανάτου» ανακαλύφθηκε σήμερα σε ένα διαμέρισμα στο βορειοδυτικό τμήμα της Μόσχα, γνωστοποίησαν οι αρχές σε ένα δελτίου Τύπου.

«Η νταντά, που κατάγεται από χώρα της κεντρικής Ασίας, γεννημένη το 1977, σκότωσε το παιδί πριν πυρπολήσει το διαμέρισμα και φύγει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υποβάλλεται σε «ψυχιατρικές εξετάσεις».

«Δεδομένης της ξεκάθαρα αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς της κρατουμένης, οι ανακριτές αμέσως διέταξαν να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις για να καθοριστεί εάν βρίσκεται σε θέση να κατανοήσει τη βαρύτητα των ενεργειών της» τονίζεται σε μια ανακοίνωση της επιτροπής ερευνών της Μόσχας.

Σύμφωνα μάλιστα με μια πηγή της αστυνομίας που επικαλείται το πρακτορείο Interfax, η γυναίκα βρισκόταν υπό την επήρεια ψυχοφαρμάκων.

Η μητέρα του θύματος νοσηλεύεται μετά την αποκάλυψη του φόνου, επισήμανε το τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda.

Το Lifenews.ru μετέδωσε επιπλέον ότι ένας αστυνομικός προσέγγισε πρώτος την γυναίκα για να ελέγξει τα έγγραφά της κοντά στον σταθμό του μετρό Oktyabrskoye Pole στο βορειοδυτικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας.

Στα βίντεο που κατέγραψαν οι περαστικοί διακρίνεται ο αστυνομικός να παλεύει με τη γυναίκα στο έδαφος προτού συνάδελφοί του τον βοηθήσουν να την ακινητοποιήσει.

Σχετικές ειδήσεις