ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος χάνει τη μάχη στο Ιράκ και τη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος χάνει τη μάχη στο Ιράκ και τη Συρία

«Το Ισλαμικό Κράτος δέχεται τώρα πίεση ταυτόχρονα από όλες τις πλευρές και αυτό θα συνεχιστεί και θα επιταχυνθεί»

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ, στη διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών δήλωσε πως το Ισλαμικό Κράτος χάνει τη μάχη από τις δυνάμεις που έχουν συνασπιστεί εναντίον του στη Συρία και το Ιράκ, ενώ το επίκεντρο του ενδιαφέροντος πρέπει να στραφεί στη σταθεροποίηση των πόλεων που έχουν ανακαταληφθεί.

Ο Μπρετ Μαγκάρκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαγδάτη, αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την τελική ήττα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και για τον ακριβή χρόνο ανακατάληψης των πόλεων της Μοσούλης στο Ιράκ και της Ράκκας στη Συρία, στις οποίες τον έλεγχο διατηρούν οι τζιχαντιστές.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συναντήθηκε στη Βαγδάτη με αξιωματούχους της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, Χαϊντέρ αλ Αμπαντί, ο οποίος είχε δηλώσει το Δεκέμβριο, ότι το 2016, θα είναι η χρονιά της «τελικής νίκης», κατά του Ισλαμικού Κράτους, στο Ιράκ.

«Το Ισλαμικό Κράτος δέχεται τώρα πίεση ταυτόχρονα από όλες τις πλευρές και αυτό θα συνεχιστεί και θα επιταχυνθεί», δήλωσε ο Μαγκάρκ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Το Daesh χάνει. Όσο αυτοί χάνουν, εμείς δίνουμε έμφαση στη σταθερότητα», πρόσθεσε αναφερόμενος στα σχέδια για την αποκατάσταση και την αστυνόμευση πόλεων, που έχουν ανακαταληφθεί από τους τζιχαντιστές.

Σχετικές ειδήσεις