ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής: Ζητά τα πάντα ο Ερντογάν - Να γυρίσει ο Νταβούτογλου με τα 3 δισ.

Σύνοδος Κορυφής: Ζητά τα πάντα ο Ερντογάν - Να γυρίσει ο Νταβούτογλου με τα 3 δισ.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέβασε τους τόνους απέναντι στην Ευρώπη -Η Άγκυρα επιδίδεται σε άγριο παζάρι, το οποίο «ευλόγησε» με τις δηλώσεις του ο «σουλτάνος»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ελπίζει ότι ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου θα επιστρέψει από τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες με τα 3 δισεκ. ευρώ σε βοήθεια την οποία υποσχέθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προσφυγική κρίση.

«Ήδη δαπανήσαμε 10 δισεκ. δολάρια για 3 εκατ. ανθρώπους. Υποσχέθηκαν να μας δώσουν 3 δισεκ. ευρώ, από τότε έχουν περάσει τέσσερις μηνες. Ο πρωθυπουργός είναι αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες. Ελπίζω να επιστρέψει με τα χρήματα αυτά, τα 3 δισεκ. ευρώ», τόνισε ο Ερντογάν σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

Ο τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε επίσης τη στάση των Ευρωπαίων στη μεταναστευτική κρίση και την εν γένει άρνησή τους να υποδεχθούν μαζικά τους μετανάστες στις χώρες τους.

«Κοιτάξτε, λένε "εμποδίστες τους πρόσφυγες να μπουν". Σύμφωνοι. Όμως δεν είμαστε εμείς αυτοί που τους στέλνουν, έρχονται από τη θάλασσσα και δυστυχώς οι περισσότεροι απ' αυτούς χάνουν τη ζωή τους στη διάρκεια του διάπλου», συνέχισε.

Ο Tούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως «περίπου 100.000 μετανάστες διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή στο Αιγαίο».

Σχετικές ειδήσεις