ΚΟΣΜΟΣ

Ο εφιάλτης των μεταναστών: Βούλγαρος «κυνηγός» περιπολεί με τεθωρακισμένα στα σύνορα (vid)

Ο εφιάλτης των μεταναστών: Βούλγαρος «κυνηγός» περιπολεί με τεθωρακισμένα στα σύνορα (vid)

Για να νομιμοποιήσει τη δράση του, ισχυρίζεται πως κάθε παράνομος μετανάστης είναι τζιχαντιστής

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο ομάδες Βούλγαρων «κυνηγών» «περιπολούν» ψάχνοντας για πρόσφυγες.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 29χρονος Ντίνκο Βάλεφ κατάφερε να εξασφαλίσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα ώστε να μπορεί να κινείται σε ανώμαλο έδαφος γύρω από την πόλη Yambol, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντίδραση του τοπικού πληθυσμού ήταν τόσο θετική που πλέον ετοιμάζεται να στρατολογήσει περισσότερους χωρικούς στην ομάδα του. Για να νομιμοποιήσει τη δράση του, ισχυρίζεται πως κάθε παράνομος μετανάστης είναι τζιχαντιστής, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται τις κατηγορίες πως τρομοκρατεί τα θύματά του.

Παράλληλα, ζητά από τη βουλγαρική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή του και να πληρώνει για κάθε πρόσφυγα που συλλαμβάνει.

Όπως υποστηρίζει ο 29χρονος, πηγαίνουν πολλοί με ποδήλατα και σκυλιά για να τον βοηθήσουν στην αναζήτηση παράνομων μεταναστών και όταν πιάνουν μετανάστες τους παραδίδουν στην αστυνομία.

«Ο ίδιος ο Βάλεφ παραδέχεται ότι έχει κακοποιήσει πρόσφυγες. Στα θύματά του περιλαμβάνονται άνδρες, γυναίκες και παιδιά που εγκαταλείπουν την Συρία. Σε ένα περιστατικό, τους ανάγκασε να μείνουν γονατιστοί με το πρόσωπό τους στο έδαφος αφού τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει. Επανειλημμένα έχει προχωρήσει σε αξιόποινες δηλώσεις για τους πρόσφυγες και είναι ξεκάθαρο ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη δράση του, επιτιθέμενος σε περισσότερους πρόσφυγες. Το γεγονός ότι επιδιώκει να λάβει κρατική χρηματοδότηση για τις πράξεις του είναι ακόμα πιο ανησυχητικό», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Dailymail.

Μιλώντας στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση, ο Βάλεφ είπε ότι άρχισε τις περιπολίες αφότου έπεσε θύμα επίθεσης από μετανάστες και είναι αποφασισμένος να δει να εκδιώχνονται από τη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις