ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρό 3χρονο κοριτσάκι από χημικά στο Ιράκ

Νεκρό 3χρονο κοριτσάκι από χημικά στο Ιράκ

«Η μικρή πέθανε από επιπλοκές στο αναπνευστικό και νεφρική ανεπάρκεια τα οποία προκλήθηκαν από την εισπνοή αερίου μουστάρδας που χρησιμοποίησε το Ισλαμικό Κράτος στην Τάζα»

Ένα 3χρονο κοριτσάκι από το Ιράκ το οποίο νοσηλευόταν έπειτα από μία επίθεση με χημικά η οποία αποδίδεται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απεβίωσε σήμερα, γνωστοποίησαν ιατρικές πηγές και αξιωματούχοι.

Η μικρή Φατίμα Σαμίρ «πέθανε από επιπλοκές στο αναπνευστικό και νεφρική ανεπάρκεια τα οποία προκλήθηκαν από την εισπνοή αερίου μουστάρδας που χρησιμοποίησε το Ισλαμικό Κράτος στην Τάζα» σύμφωνα με τον Μάσρουρ Ασουάντ, μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράκ.

Το κοριτσάκι ήταν μεταξύ των ανθρώπων που νοσηλεύονται από την Τετάρτη (09/03) έπειτα από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιήθηκαν εναντίον της Τάζας από το Μπάσιρ, μια περιοχή που γειτνιάζει με την αυτήν την πόλη κι όπου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν έντονη παρουσία ακόμα κι αν ο τομέας της επαρχίας Κιρκούκ ελέγχεται κυρίως από τις κουρδικές δυνάμεις και τους σιίτες παραστρατιωτικούς.

Σύμφωνα με τον Μπούρχαν Αμπντάλα, έναν αξιωματούχο των κουρδικών υγειονομικών υπηρεσιών, τέσσερις άνθρωποι που τραυματίστηκαν σοβαρά και διακομίστηκαν στη Βαγδάτη.

Τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την Πέμπτη (10/03) ότι οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν με χλώριο εναντίον της Τάζας, δεν μίλησαν ωστόσο για αέριο μουστάρδας.