ΚΟΣΜΟΣ

Κατά του Brexit τάσσονται οι Ευρωπαίοι

Κατά του Brexit τάσσονται οι Ευρωπαίοι

Όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της ΕΕ, οι Ευρωπαίοι δεν επιθυμούν την έξοδο της Βρετανίας. Οι Γάλλοι, όμως, θέλουν δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας τους στην Ευρώπη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου κατά το διάστημα του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Ιρλανδία, σε δείγμα 8.002 ευρωπαίων πολιτών.

Η πλειοψηφία ελπίζει ότι η Βρετανία θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των Γάλλων, το 53%, επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη θέση της Γαλλίας στην Ένωση, σύμφωνα με το βρετανικό μοντέλο, ακόμη και αν το 45% θα ψήφιζε «ναι», το 33% «όχι» και το 22% εμφανίζεται αναποφάσιστο.

Αντίθετα, ισχυρή πλειοψηφία θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ σε δημοψήφισμα στην Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία και την Ιρλανδία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Στη Γαλλία εμφανίζεται το μικρότερο ποσοστό εκείνω που επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην Ενωση, 40%, ενώ το 20% διατηρεί αρνητική άποψη για τον ρόλο της Βρετανίας στην ΕΕ.

Οι Ισπανοί είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ με 81%. Ακολουθούν οι Πολωνοί (80%), οι Ιρλανδοί (79%) και οι Γερμανοί (73%). Μόνο το 56% των Γάλλων θέλει την παραμονή της Βρετανίας, ενώ το 44% έχει αντίθετη άποψη.

Αντίθετα οι Ιρλανδοί, οι Πολωνοί και οι Σουηδοί έχει θετική άποψη για τη γείτονά τους με 68%, 66% και 65% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων