ΚΟΣΜΟΣ

Ο …αηδιασμένος Χιου Γκραντ και η εκστρατεία εναντίον των υποκλοπών

Ο …αηδιασμένος Χιου Γκραντ και η εκστρατεία εναντίον των υποκλοπών
Την ώρα που η Μεγάλη Βρετανία κλυδωνίζεται από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου των υποκλοπών...

Την ώρα που η Μεγάλη Βρετανία κλυδωνίζεται από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου των υποκλοπών με τις υπόγειες διαδρομές να φθάνουν ως το πρωθυπουργικό γραφείο και τον επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ, ο Χιου Γκραντ περνά στην αντεπίθεση.

Ο εκ των διασημότερων βρετανών ηθοποιών, θύμα και ο ίδιος των υποκλοπών, μετά την απροκάλυπτη ομολογία δημοσιογράφου ότι τον παρακολουθεί και υποκλέπτει τα τηλεφωνήματά του, πέρασε στην αντεπίθεση.

Ο δημοσιογράφος δεν δίστασε να παραδεχτεί τη σχέση της εφημερίδας του με την Αστυνομία του Λονδίνου και πέντε Βρετανούς πρωθυπουργούς των τελευταίων ετών.

Αδυνατώντας να ξεπεράσει την ωμότητα των αποκαλύψεων, ο Χιου Γκραντ έκανε έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασε σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο για το έγκυρο περιοδικό «New Statesman».

Παράλληλα, ξεκίνησε την εκστρατεία Hacked OffΑηδιασμένος»), ζητώντας να διεξαχθεί δημόσια έρευνα για τις υποκλοπές.

Τώρα προσπαθεί να αφυπνίσει με συνεντεύξεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις την κοινή γνώμη, απευθυνόμενος κυρίως στους Αμερικανούς, ώστε να συνειδητοποιήσουν την ολέθρια επιρροή του Ρούπερτ Μέρντοχ και στα δικά τους μέσα ενημέρωσης.

Εκτός από τον Χιου Γκραντ, πολλοί ακόμη επώνυμοι έχουν πέσει θύματα υποκλοπών, ανάμεσά τους οι Μικ Τζάγκερ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Έρικ Κλάμπτον, αλλά και ο βοηθός του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Μιλώντας στο CNN ο Χιου Γκραντ δήλωσε πως «όταν καταλάβεις πόση συμπαιγνία υπάρχει με την Αστυνομία, με τους κοινοβουλευτικούς μας και την κυβέρνησή μας, που έχουν ανάγκη τις ταμπλόιντ, ιδιαίτερα τα έντυπα του Ρούπερτ Μέρντοχ, για να εκλεγούν, αρχίζεις να μην είσαι πια υπερήφανος για τη χώρα σου».

Ακολουθεί η συνέντευξη του Χιου Γκραντ στο BBC και στον πρώην δημοσιογράφο της News Of The World τον οποίο παγίδευσε!