ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβουλευτής των Πράσινων κατά Αυστριακού ΥΠΕΞ - Τον κατηγορεί για «απάνθρωπο κυνισμό»

Ευρωβουλευτής των Πράσινων κατά Αυστριακού ΥΠΕΞ - Τον κατηγορεί για «απάνθρωπο κυνισμό»

«Ο Σεμπάστιαν Κουρτς θέλει να παράγει δυστυχία, είναι ένας απάνθρωπος κυνικός»

Δριμεία κριτική στην προσφυγική πολιτική του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς -του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαικού Κόμματος -ασκεί ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Πράσινων της αυστριακής αντιπολίτευσης, Μισέλ Ράιμον.

Ο Ράιμον κατηγορεί τον Κουρτς ότι «προς εκφοβισμό των προσφύγων έχει προκαλέσει συνειδητά ανθρώπινη δυστυχία στη Διαδρομή των Βαλκανίων».

«Ο Σεμπάστιαν Κουρτς θέλει να παράγει δυστυχία, είναι ένας απάνθρωπος κυνικός», τονίζει ο ευρωβουλευτής των Πράσινων σε ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας πως «όταν γεννιούνται παιδιά στις λάσπες της Ειδομένης και πεθαίνουν ηλικιωμένοι, αυτό είναι το πολιτικό έργο του Σεμπάστιαν Κουρτς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Σεμπάστιαν Κουρτς για να κρατήσει τους πρόσφυγες μακριά από τη Διαδρομή των Βαλκανίων, θέλησε να προκαλέσει ανθρώπινη αδικία και να κυκλοφορήσει στοχευμένα εικόνες με δυσάρεστο περιεχόμενο προς εκφοβισμό, κάτι που το έκανε σαφές πολλές φορές και που το πέτυχε».

Ο ευρωβουλευτής των Πράσινων υπεραμύνεται της ανάρτησης που έκανε στο Facebook με την φωτογραφία του νεκρού μικρού παιδιού Αϊλάν Κούρντι, συνοδευόμενη με τη φράση του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών «δεν γίνεται χωρίς δυσάρεστες εικόνες», από συνέντευξη του Σεμπάστιαν Κουρτς, τον περασμένο Ιανουάριο, στη γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ», όταν ο ίδιος υποστήριζε έντονα το κλείσιμο των συνόρων και κατηγορούσε την Ελλάδα ότι προωθεί τους πρόσφυγες αντί να διασφαλίσει τα σύνορά της.

Σε δηλώσεις του, εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος επέκρινε «τον απεχθή τρόπο με τον οποίο οι Πράσινοι εκμεταλλεύονται για κομματική πολιτική, τον θάνατο αυτού του μικρού παιδιού», ο οποίος συνέβη, όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος, «όταν δεν υπήρχε ακόμη κλείσιμο των συνόρων, αλλά μία πολιτική των ψεύτικων ελπίδων».

Σχετικές ειδήσεις