ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Η Αλ Κάιντα απειλεί με επιθέσεις μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων

Συρία: Η Αλ Κάιντα απειλεί με επιθέσεις μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία υπέστη ήττα και μέσα στο επόμενο 48ωρο το Μέτωπο αλ-Νόσρα θα εξαπολύσει επίθεση στη Συρία»

Οι τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Μέτωπο Αλ-Νόσρα, του συριακού σκέλους της Αλ Κάιντα, θα εξαπολύσουν επίθεση μέσα στο επόμενο 48ωρο στη Συρία, απ΄όπου η Ρωσία, σύμμαχος της Δαμασκού, άρχισε την Τρίτη (15/03) να αποσύρει στρατιωτικές της δυνάμεις και εξοπλισμό.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία υπέστη ήττα και μέσα στο επόμενο 48ωρο το Μέτωπο αλ-Νόσρα θα εξαπολύσει επίθεση στη Συρία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω του Skype διοικητής της οργάνωσης.

Οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία, που άρχισαν στις 30 Σεπτεμβρίου, συνέβαλαν σημαντικά στην ανακατάληψη από τις κυβερνητικές δυνάμεις πολλών εδαφών στη δυτική επαρχία Λαττάκεια και μεγάλου μέρους της βόρειας επαρχίας του Χαλεπίου, τα οποία είχαν καταλάβει η Αλ Κάιντα και συμμαχικές της ισλαμιστικές οργανώσεις.

«Δεν δεσμευόμαστε» από την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Ρωσίας και των ΗΠΑ, υπενθύμισε ο διοικητής που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Οι Ρώσοι αποσύρονται γιατί στηρίζουν το καθεστώς αλλά αυτό αποδείχθηκε ανίκανο να κρατήσει τα κατακτημένα εδάφη».

Η επαρχία της Λαττάκειας, που κατοικείται κυρίως από Αλαουίτες, είναι η γενέτειρα της οικογένειας Ασαντ. Σύμφωνα με τον εν λόγω διοικητή της τζιχαντιστικής οργάνωσης, «οι Ρώσοι δεν θα κάνουν περισσότερες θυσίες για το καθεστώς αυτό που έχει σχεδόν καταρρεύσει».

Ρoή Ειδήσεων