ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Δεκάδες άμαχοι νεκροί και τραυματίες από επιδρομές της συμμαχίας

Υεμένη: Δεκάδες άμαχοι νεκροί και τραυματίες από επιδρομές της συμμαχίας

Τουλάχιστον 41 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 75 τραυματίστηκαν από αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει εμπλακεί από πέρυσι στον πόλεμο στην Υεμένη.

Οι τρεις αεροπορικές επιδρομές έπληξαν μάλιστα μια αγορά στην περιοχή Μουστάμπα, όπως δήλωσε ο Αϊμάν Μαθκούρ, διευθυντής των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας.

Κατά την ίδια πηγή, συγγενείς των θυμάτων περισυνέλεξαν τις σορούς και μετέφεραν τους τραυματίες σε δύο νοσοκομεία της περιοχής.

Σημειώνεται ότι η επαρχία Χάτζα, στη βόρεια Υεμένη, ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι.

Στο μεταξύ, ένα στέλεχος νοσοκομείου το οποίο διευθύνει η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέφερε πως σε αυτό έφθασαν 41 σοροί και διακομίστηκαν άλλοι 35 τραυματίες. Κατά τον αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας, οι νεκροί είναι όλοι άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ «ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί» περαιτέρω.

Ανάμεσα στους τραυματίες, σύμφωνα με αναρτήσεις της οργάνωσης ΓΧΣ στο Twitter, είναι κι ένα παιδί οκτώ ετών σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν ήταν, πάντως, διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της συμμαχίας υπό σαουδαραβική ηγεσία για σχόλια. Από την πλευρά του. το πρακτορείο ειδήσεων Saba Net, το οποίο ελέγχεται από τους Χούτι, έκανε λόγο για τουλάχιστον 65 νεκρούς και 55 τραυματίες από τις επιδρομές που έπληξαν μια αγορά κι ένα εστιατόριο στη Μουστάμπα.

Σχετικές ειδήσεις