ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Τον ενθουσιασμό του από την επίσκεψή του στη χώρα εξέφρασε ο πρίγκιπας Κάρολος

Σερβία: Τον ενθουσιασμό του από την επίσκεψή του στη χώρα εξέφρασε ο πρίγκιπας Κάρολος

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της επίσκεψής τους στη Σερβία, βρέθηκαν στην πόλη Νόβισαντ στη Βοϊβοντίνα.

Το πριγκιπικό ζεύγος ξεναγήθηκε σε αξιοθέατα της πόλης, επισκέφτηκαν έκθεση παραδοσιακών χειροτεχνημάτων και περπάτησαν στο κέντρο της πόλης όπου συνομίλησαν με πολίτες. «Στη Σερβία αισθάνομαι υπέροχα!», ακούστηκε να λέει ο πρίγκιπας Κάρολος καθώς γύρω του είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πολίτες του Νόβισαντ που ήθελαν να τον χαιρετήσουν.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ως λάτρης των οργανικών προϊόντων, επισκέφθηκε την ορθόδοξη Μονή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο όρος Φρούσκα Γκόρα η οποία φημίζεται για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων διατροφής, αλκοολούχων ποτών και φαρμακευτικών παρασκευασμάτων από βότανα.

To βράδυ της Πέμπτης το πριγκιπικό ζεύγος επέστρεψε στο Βελιγράδι παραβρέθηκε στη δεξίωση την οποία είχαν παραθέσει προς τιμήν τους η πρόεδρος του σερβικού κοινοβουλίου Μάγια Γκόικοβιτς και στην οποία είναι προσκεκλημένοι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.
Η περιοδεία του πριγκηπικού ζεύγους στα δυτικά Βαλκάνια θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο Κόσοβο και το Μαυροβούνιο.

Σχετικές ειδήσεις