ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Στο 5,8% το ποσοστό ανεργίας τον Φεβρουάριο

Αυστραλία: Στο 5,8% το ποσοστό ανεργίας τον Φεβρουάριο

Επεσε η ανεργία στην Αυστραλία γιατί απλούστατα ένας μεγάλος αριθμός ατόμων έπαψε να ψάχνει για δουλειά.

Τα νέα για πτώση του ποσοστού ανεργίας, από 6% που ήταν τον Ιανουάριο, σε 5,8% τον Φεβρουάριο, μπορεί εκ πρώτης όψεως να ακούγονται θετικά, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η πτώση αυτή δεν οφείλεται σε αύξηση του αριθμού των εργαζομένων.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στην έκθεσή της εκτιμά, ότι ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Φλεβάρη δεν ξεπερνά τις 300, ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι το ποσοστό συμμετοχής των ατόμων εργάσιμης ηλικίας στην αγορά εργασίας σημείωσε πτώση της τάξης του 0,2%.

Παράλληλα στην μηνιαία έκθεση επισημαίνεται ότι κατά τον μήνα Φεβρουάριο μειώθηκε και ο αριθμός των ωρών εργασίας.

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η Πολιτεία με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας κατά τον μήνα Φεβρουάριο είναι η Ν. Αυστραλία όπου από το 6,8% που η ανεργία κυμαινόταν τον Ιανουάριο, εκτοξεύθηκε στο 7,7%. Αντιθέτως, η ανεργία μειώθηκε αισθητά στην πολιτεία του Queensland και από 6,4% που βρισκόταν τον Ιανουάριο έπεσε στο 5,6%.

Η Ν.Ν. Ουαλία συνεχίζει να έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας σε σχέση με τις άλλες πολιτείες της χώρας το οποίο κατά τον μήνα Φεβρουάριο κυμάνθηκε στο 5,3%. Η ανεργία στις Πολιτείες της Βικτώριας και Δ. Αυστραλίας κυμάνθηκε στο 6%, ενώ στην Τασμανία στο 7%.

Όσον αφορά τις δύο Περιοχές της χώρας, αυτήν της Πρωτεύουσας και της Βόρειας Περιοχής το ποσοστό ανεργίας παραμένει σταθερά κάτω από το 5%.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις