ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Βρέθηκαν αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ - Nεκρός ένας από τους τρομοκράτες του Παρισιού

Βρυξέλλες: Βρέθηκαν αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ - Nεκρός ένας από τους τρομοκράτες του Παρισιού

Ένας από τους καταζητούμενους τρομοκράτες για το σχεδιασμό των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, φέρεται να είναι πιθανότατα ο Αλγερινός που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τη βελγική αστυνομία αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες - Εντοπίστηκαν αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ στο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από την εισαγγελία, ο άνδρας αυτός, ο Σαμίρ Μπουζίντ, ο οποίος βρισκόταν σε έναν κατάλογο καταζητούμενων προσώπων, πιθανότατα ήταν ο Αλγερινός Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, γεννημένος την 9η Ιουλίου 1980 που σκοτώθηκε την περασμένη Τρίτη, 15η Μαρτίου.

Το επώνυμο «Μπουζίντ» βρισκόταν σε καταλόγους καταζητούμενων προσώπων των γαλλικών και των βελγικών αρχών από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχαν ανακαλυφθεί στοιχεία που τον συνέδεαν με μια μεταφορά μετρητών από τις Βρυξέλλες σε μια γυναίκα που σκοτώθηκε μαζί με άλλους υπόπτους στο Παρίσι, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις.

Στο διαμέρισμα όπου σκοτώθηκε ο Μπελκαΐντ, σε μια συνοικία των Βρυξελλών, βρέθηκαν επίσης αποτυπώματα του Σαλά Αμπντελσλάμ, υπόπτου-κλειδί των επιθέσεων με 130 νεκρούς στο Παρίσι.

Στο μεταξύ, το γραφείο του βέλγου ομοσπονδιακού εισαγγελέα επιβεβαίωσε πως η αστυνομία βρήκε δακτυλικά αποτυπώματα του Σάλαχ Αμπντεσλάμ, κύριου υπόπτου για τις επιθέσεις ισλαμιστών στο Παρίσι το Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια εφόδου σε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες αυτήν την εβδομάδα.

Η εισαγγελία ανέφερε πως η έρευνα συνεχίζεται και δεν θα δώσει άλλες πληροφορίες ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο την επιτυχία της επιχείρησης.

Νωρίτερα σήμερα η κρατική ραδιοτηλεόραση RTBF μετέδωσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι «περισσότερο από πιθανό» ο Αμπντεσλάμ να είναι ένας από τους δύο ανθρώπους που διέφυγαν στη διάρκεια της εφόδου που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα και κατά την οποία ένας ισλαμιστής ένοπλος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή της αστυνομίας.

Σχετικές ειδήσεις