ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει αποσύρει τα περισσότερα αεροσκάφη της από τη Συρία

ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει αποσύρει τα περισσότερα αεροσκάφη της από τη Συρία

Η Ρωσία έχει αποσύρει τα περισσότερα από τα βομβαρδιστικά της από τη Συρία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και πρόσθεσε πως πλέον οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προχωρούν σε πλήγματα για την υποστήριξη των συριακών ένοπλων δυνάμεων χρησιμοποιώντας πυροβολικό, όχι αεροσκάφη.

«Έχουν ακόμη ελικόπτερα και ορισμένα μεταγωγικά αεροσκάφη» στη Συρία, δήλωσε ο συνταγματάρχης Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης (USCENTCOM). «Αλλά από ό,τι έχουμε δει, τα περισσότερα ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη έχουν φύγει από τη Συρία», πρόσθεσε ο Ράιντερ μιλώντας σε δημοσιογράφους διαπιστευμένους στο Πεντάγωνο.

Ο εκπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης—η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής—ανέφερε ακόμη πως ο στρατός των ΗΠΑ δεν έχει καταγράψει καμιά ρωσική αεροπορική επιδρομή τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να εξαιρεί την πόλη της Παλμύρας. Ο Πάτρικ Ράιντερ επέμεινε στο ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν, αντί αεροσκαφών, πυροβολικό.

«Την τελευταία εβδομάδα δεν έχουμε δει κανένα ρωσικό αεροσκάφος να πραγματοποιεί οποιαδήποτε επιδρομή στη Συρία. Τα όποια πλήγματα εναντίον του ΙΚΙΛ μπορεί να έγιναν, μάλλον έγιναν (...) με τη χρήση συστημάτων πυροβολικού», είπε ο Ράιντερ, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο με το οποίο ήταν παλιότερα γνωστή η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στον Λεβάντε).

Σχετικές ειδήσεις