ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους: Ο Κύπριος πιλότος του μοιραίου Boeing ήταν πρώην εργαζόμενος της «Helios»

Συντριβή αεροσκάφους: Ο Κύπριος πιλότος του μοιραίου Boeing ήταν πρώην εργαζόμενος της «Helios»

Συγκλονισμένος ο πλανήτης παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη συντριβή του μοιραίου Boeing της πτήσης Flight 981 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai του Ντουμπάι.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TACC ο πιλότος ήταν Κύπριος από τη Λεμεσό και ήταν η πρώτη του προσγείωση στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο! Το πρακτορείο "Ria Novosti" μεταδίδει ότι από τα μέλη του πληρώματος εκτός από τον Κύπριο πιλότο, ήταν δύο Ισπανοί, ένα Ρώσος, ένας από την Κολομβία, ένας Καζάκος και ένας από τις Σεϋχέλλες.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρέσβη, ο Άριστος Σωκράτους καταγόταν από τη Λεμεσό, ήταν 38 χρονών κι είχε σπουδάσει στην Oxford Aviation Academy και διέμενε στο Ντουμπάι.

Όπως επισημαίνεται, στο emirates Greek forum: «Τα μαθήματα Ελληνομάθειας ακυρώνουν την προγραμματισμένη σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου σήμερα στο Ντουμπάι, ως φόρο τιμής στον άδικο και τραγικό χαμό του Έλληνα πιλότου μαζί με 62 επιβάτες στην πτήση FlyDubai προς Ρωσία».

O Κύπριος πιλότος Άριστος Σωκράτους δούλευε για χρόνια στη κυπριακή εταιρεία «Helios» και μετά το τραγικό ατύχημα του 2005 που οδήγησε στο κλείσιμο της εταιρείας μετακόμισε στο Ντουμπάι. Κυβερνήτης Boeing έγινε τα δύο τελευταία χρόνια ενώ το πάθος του ήταν οι αγώνες ταχύτητας με ειδικά διαμορφωμένες μοτοσικλέτες κατασκευασμένες ειδικά για πίστες.

c806f84bee165b688ce6dfe3fb0d766c 660x 1

Δείτε όλες τις εξελίξεις για το μοιραίο Boeing

Σχετικές ειδήσεις