ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Εκτός κινδύνου η Ελληνίδα φοιτήτρια που επέβαινε στο μοιραίο πούλμαν

Ισπανία: Εκτός κινδύνου η Ελληνίδα φοιτήτρια που επέβαινε στο μοιραίο πούλμαν

Διέφυγε τον κίνδυνο η 23χρονη Ελληνίδα φοιτήτρια,από το Βόλο που επέβαινε στο μοιραίο πούλμαν που επέβαινε στο πούλμαν που ανατράπηκε την Κυριακή (20/03), έξω από το Φρέζιναλς της Ισπανίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η φοιτήτρια έχει αποφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται κανονικά, όπως προέκυψε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία της αναπληρώτριας υπουργού, Σίας Αναγνωστοπούλου, τόσο με την ελληνική πρεσβεία στην Μαδρίτη όσο και με την μητέρα της φοιτήτριας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Επτά από τις 13 φοιτήτριες που σκοτώθηκαν την Κυριακή στο τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν στην Ισπανία ήταν από την Ιταλία, δύο από τη Γερμανία, μια από τη Ρουμανία, μια από τη Γαλλία, μια από το Ουζμπεκιστάν και μια από την Αυστρία, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές της Καταλονίας όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

«Η Ιταλία πενθεί γιατί επτά από τα θύματα είναι Ιταλίδες, δύο Γερμανίδες, μια Ρουμάνα, μια Γαλλίδα, μια Ουζμπέκα και μια Αυστριακή», δήλωσε στο ραδιόφωνο της Καταλονίας ο διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών της Καταλονίας, Τζόρντι Τζανέ.

Οι φοιτήτριες είχαν ηλικία από 19 έως 25 ετών και «μερικές δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας» την ώρα που σημειώθηκε το τροχαίο. «Έίναι νεκρές», δήλωσε ο Καταλανός αξιωματούχος.

Το πούλμαν στο οποίο επέβαιναν οι φοιτήτριες έπειτα από απότομο ελιγμό του οδηγού βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα, σύμφωνα με τις αρχές της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία.

Ο οδηγός του λεωφορείου, που ανακρίθηκε χθες από την αστυνομία, σήμερα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας με θλάση στη θωρακική κοιλότητα, πρόσθεσε ο Καταλανός αξιωματούχος.

Σχετικές ειδήσεις