ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Εκκενώθηκαν δύο πυρηνικά εργοστάσια στο Βέλγιο

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Εκκενώθηκαν δύο πυρηνικά εργοστάσια στο Βέλγιο

Στην εκκένωση δύο πυρηνικών εργοστασίων προχώρησαν οι αρχές του Βελγίου όπως μετέδωσαν τα τοπικά Μέσα, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως μεταδίδει το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο VTM, λίγες ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σκόρπισαν το θάνατο στην καρδιά της Ευρώπης, βυθίζοντας παράλληλα στο πένθος όλο τον πλανήτη για μία ακόμη φορά, εκκενώθηκε ο πυρηνικός σταθμός Τιχάνζ κοντά στις Βρυξέλλες.

«Η αστυνομία εκκένωσε τον πυρηνικό σταθμό του Τιχάνζ», μετέδωσε το VTM επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, την ίδια ώρα που δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας έλεγχαν όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα αυτοκίνητα από τις εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, εκκενώθηκε και το πυρηνικό εργοστάσιο Ντόελ, το οποίο διαθέτει τουλάχιστον τέσσερις αντιδραστήρες (έναν παραπάνω από το Τιχάνζ).

Και τα δύο εργοστάσια ανήκουν στην εταιρεία θερμοηλεκτρικής ενέργειας Εlectrabel, η οποία επιβεβαίωσε αργότερα πως απομακρύνθηκε το μη αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία του βελγικού πυρηνικού σταθμού του Τιχάνζ κατόπιν αιτήματος των αρχών της χώρας.

Εκπρόσωπος της Engie δήλωσε ωστόσο στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το βασικό προσωπικό παραμένει στο σταθμό για να συνεχιστεί η λειτουργία της μονάδας.

Σχετικές ειδήσεις