ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Τρεις Αμερικανοί ιεραπόστολοι και ένας στρατιωτικός ανάμεσα στους τραυματίες

Βρυξέλλες: Τρεις Αμερικανοί ιεραπόστολοι και ένας στρατιωτικός ανάμεσα στους τραυματίες

Τρεις Μορμόνοι ιεραπόστολοι από τη Γιούτα και η οικογένεια ενός Αμερικανού στρατιωτικού είναι μεταξύ των τραυματιών από τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα (22/3) στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσαν η αμερικανική κυβέρνηση και η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών.

Και μπορεί ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που τραυματίστηκαν να παραμένει αδιευκρίνιστος, ωστόσο δεν υπάρχει κανείς υπήκοος των ΗΠΑ μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Γνωρίζουμε ότι ένας αριθμός Αμερικανών πολιτών τραυματίστηκε στην επίθεση αλλά δεν έχουμε έναν ακριβή αριθμό αυτήν τη στιγμή», ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Τζον Κίρμπι.

Οι ιεραπόστολοι Ρίτσαρντ Νόρμπι, 66 ετών, Τζόζεφ Έμπι, 20 ετών και Μέισον Γουέλ, 19 ετών, καθώς και ένας Αμερικανός στρατιωτικός τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ζαβεντέμ.

Σύμφωνα με την Εκκλησία, οι τρεις Μορμόνοι φέρουν σοβαρά τραύματα και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Οι αμερικανικές αρχές δεν έδωσαν ωστόσο διευκρινίσεις για την κατάσταση της υγείας ούτε του στρατιωτικού, ο οποίος υπηρετεί στην πολεμική αεροπορία, ούτε των μελών της οικογένειάς του.

Η οικογένεια του Έμπι ανακοίνωσε μέσω του Facebook ότι ο 20χρονος φέρει τραύματα στα γόνατα και στους αστραγάλους από θραύσματα, καθώς και εγκαύματα στα χέρια και το κεφάλι. Οι άλλοι δύο ιεραπόστολοι «λαμβάνουν θεραπεία και πάνε καλά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μια τέταρτη ιεραπόστολος, η Αδελφή Φάνι Ρέιτσελ Κλάιν, 20 ετών, από το Μοντελιμάρ της Γαλλίας, η οποία συνόδευε τους τρεις Αμερικανούς, νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα. Τη στιγμή της επίθεσης η Κλάιν είχε απομακρυνθεί από τους τρεις άλλους ιεραποστόλους και είχε ήδη περάσει από τον έλεγχο ασφαλείας, σύμφωνα με την Εκκλησία των Μορμόνων.

Από την πλευρά του, το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ABC με ανάρτηση του στο Twitter, ενημέρωσε πως εννέα Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σχετικές ειδήσεις