ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες - Αμπντεσλάμ: Δεν γνώριζα για τη διπλή βομβιστική επίθεση (Vid)

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες - Αμπντεσλάμ: Δεν γνώριζα για τη διπλή βομβιστική επίθεση (Vid)

Ο δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, Σβεν Μαρί, δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο πελάτης του δε γνώριζε τίποτα για τη διπλή βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών, σύμφωνα με το AFP, ενώ σε συνέντευξη του στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 διευκρίνισε ότιδεν συνεργάσθηκε με τις ανακριτικές αρχές μετά τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι σκέφτεται ο πελάτης του για τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες την Τρίτη (22/3), απαντά: «Δεν θέλω να ξέρω τι σκέπτεται. Σε αυτή τη φάση δεν είναι ακόμη σημαντικό».

Παράλληλα, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ύποπτος ως οργανωτής των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο οποίος συνελήφθη στις 18 Μαρτίου στο Βέλγιο,θέλει να επιστρέψει στη Γαλλία «το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε δημοσίως ο συνήγορός του στο BFM TV, δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του ωστόσο είχε δηλώσει δια του ιδίου ότι θα αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι συνεργάζεται με την βελγική δικαιοσύνη...στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όπου η Γαλλία θα ζητήσει την έκδοσή του, και ήδη μπορώ να σας ανακοινώσω ότι θα αρνηθούμε την έκδοσή του στη Γαλλία», είχε δηλώσει κατηγορηματικά πριν από πέντε ημέρες ο δικηγόρος στους δημοσιογράφους.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η απόφαση του δικαστηρίου για την έκδοση του Αμπντεσλάμ στη Γαλλία αναβλήθηκε για τις 7 Απριλίου, όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος Angelique Chrisafis από τις Βρυξέλλες.

Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονικό των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Σχετικές ειδήσεις