ΚΟΣΜΟΣ

Και όμως υπάρχει ελπίδα: Το θαύμα της μεταμόρφωσης του αγοριού που βρέθηκε υποσιτισμένο στη Νιγηρία

Και όμως υπάρχει ελπίδα: Το θαύμα της μεταμόρφωσης του αγοριού που βρέθηκε υποσιτισμένο στη Νιγηρία

Την ελπίδα, μπολιάζοντάς την ακόμα και στις πιο «αδιάβροχες» καρδιές ολόκληρου του πλανήτη μεταλαμπαδεύει η θαυματουργική μεταμόρφωση του μικρού αγοριού που βρέθηκε υποσιτισμένο στην Αφρική.

Η σοκαριστική φωτογραφία του Hope («ελπίδα») και μιας ξανθιάς γυναίκας, μέλους ανθρωπιστικής οργάνωσης, να του δίνει νερό (κεντρική photo) είχε «αγγίξει» τους χρήστες του διαδικτύου, σπάζοντας καρδιές τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο το μικρό αγόρι δεν θυμίζει πια σε τίποτα την παλιά αποκαρδιωτική εικόνα του.

Η 31χρονη Δανή, Anja Ringgren Loven, που ζει στην Αφρική, αφού βρήκε τον μικρό Hope να περιπλανιέται υποσιτισμένος στους δρόμους, ψάχνοντας τροφή στα σκουπίδια για 8 ολόκληρους μήνες, καθώς η οικογένειά του τον εγκατέλειψε πιστεύοντας ότι ήταν μάγος, τον περιέθαλψε και του πρόσφερε απλόχερα αγάπη και στοργή.

Αρχικά τού έδωσε νερό και τροφή, τον σκέπασε με μία κουβέρτα και τον μετέφερε αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

hope7

Δύο ημέρες αργότερα, η Anja ζήτησε οικονομική βοήθεια προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει φάρμακα για τον Hope. Όλοι όσοι είδαν τις φωτογραφίες του μικρού συγκινήθηκαν και η γυναίκα συγκέντρωσε από δωρεές 1 εκατομμύριο δολάρια!

«Μετά τη θεραπεία ώστε να απαλλαγεί από τα σκουλήκια στο στομάχι του, οι γιατροί τού έκαναν ακολούθως μεταγγίσεις αίματος για να αποκτήσει περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια», αποκάλυψε η Anja Ringgren Loven, συμπληρώνοντας: «Ο Hope απολαμβάνει πλέον πραγματικά τη ζωή του. Έχει 35 νέα αδέλφια που τον προσέχουν, παίζουν μαζί του, του διαβάζουν βιβλία. Να είστε βέβαιοι ότι είναι ασφαλής και παίρνει πολλή αγάπη».

hope3

Οι νέες φωτογραφίες του μικρού Νιγηριανού (gallery) που κάνουν το γύρο του διαδικτύου μαρτυρούν την εντυπωσιακή αλλαγή του Hope μέσα σε μόλις λίγους μήνες, αναμοχλεύοντας την ελπίδα και φυτεύοντας τον καρπό της δίπλα από το δέντρο της προσμονής χιλιάδων άλλων παιδιών στην Αφρική και σε ολόκληρο τον κόσμο…

Σχετικές ειδήσεις