ΚΟΣΜΟΣ

Kλιμακώνεται η ένταση Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας - Νεκροί 12 αζέροι στρατιώτες

Kλιμακώνεται η ένταση Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας - Νεκροί 12 αζέροι στρατιώτες

«Δώδεκα αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις»

Σε εξέλιξη βρίσκονται πρωτοφανούς έντασης μάχες μεταξύ στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας βρίσκονται στην αμφιλεγόμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Δώδεκα αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στη διάρκεια μαχών που διεξάγονται σ' αυτή την αυτονομιστική περιφέρεια την οποία διεκδικούν το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία, ανακοίνωσε το Μπακού.

«Δώδεκα αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις του ανακατέλαβαν «δύο στρατηγικής σημασίας λόφους και ένα χωριό» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε το Σάββατο (02/04) στις Βρυξέλλες τη βαθιά ανησυχία της για τις πληροφορίες περί σφοδρών μαχών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

«Καλώ τα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις μάχες και να τηρήσουν κατάπαυση του πυρός. Οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση», αναφέρει η Μογκερίνι σε δήλωση που εξέδωσε.

Η Μογκερίνι πρόσθεσε πως η ΕΕ εκφράζει τη λύπη της για τις απώλειες ζωών κατά τις συνεχιζόμενες μάχες, ιδιαίτερα ζωών αμάχων, και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ένωσης στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Ομάδα Μινσκ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Σχετικές ειδήσεις