ΚΟΣΜΟΣ

«Σκάρλετ Γιόχανσον» - Είναι αυτό το ομορφότερο ρομπότ που φτιάχτηκε ποτέ; (Pics & Vid)

«Σκάρλετ Γιόχανσον» - Είναι αυτό το ομορφότερο ρομπότ που φτιάχτηκε ποτέ; (Pics & Vid)

Με την εκπληκτική της εμφάνιση και την αισθησιακή της γοητεία, η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι η γυναίκα των ονείρων πολλών ανδρών. Καθώς όμως υπάρχει μόνο μία στον πλανήτη, ένας γραφίστας είχε τη φαεινή ιδέα να ανατρέψει τα λογικά δεδομένα και να δημιουργήσει τη δική του «Σκάρλετ Γιόχανσον» σε ανθρώπινο μέγεθος.

Ξοδεύοντας περισσότερα από 45.000 ευρώ κι έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια, ο Ricky Ma από το Χονγκ Κονγκ, κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, κατασκευάζοντας ένα πρωτότυπο θηλυκό ρομπότ που ο ίδιος αποκαλεί Mark 1, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έπεται και συνέχεια.

Φτιαγμένο σε μεγάλο βαθμό με τεχνολογία τρισδιάστατης λέιζερ εκτύπωσης, το δημιούργημα του έχει προγραμματιστεί να υπακούει και να αντιδρά σε πολλές και διαφορετικές λεκτικές εντολές, όπως το κλείσιμο του ματιού, κάθε φορά που κάποιος της λέει ότι είναι «χαριτωμένη».

002

Αν και ο ίδιος αρνείται να δηλώσει δημόσια τα χαρακτηριστικά της στάρλετ του Χόλιγουντ που ενέπνευσαν τη διαμόρφωση της εξωτερικής εμφάνισης του Mark 1, ελάχιστοι όμως μπορούν να αρνηθούν την εντυπωσιακή ομοιότητα με το αστέρι της κινηματογραφικής ταινίας “The Avengers”.

Εμπνευσμένος από ταινίες επιστημονικής φαντασίας και τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων, ο 42χρονος γραφίστας πάντα ονειρευόταν τη στιγμή που θα μοιραζόταν τη ζωή του με ένα ρομπότ.

«Σκέφτηκα να τολμήσω να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, όταν θα έφθανε η σωστή στιγμή. Και αν το καταφέρω θα είμαι ελεύθερος από απωθημένα στη ζωή μου», δήλωσε ο Ma, ο οποίος αναγκάστηκε να μελετήσει σκληρά και να εντρυφήσει σε επιστημονικά πεδία άγνωστα μέχρι πρότινος για εκείνον.

003

Ο ίδιος πιστεύει ότι οι επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της ρομποτικής θα επιφέρουν ραγδαίες θετικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ανθρώπων όπως τη γνωρίζουμε σήμερα κι ελπίζει ότι κάποιος επενδυτής θα ενδιαφερθεί να αγοράσει το πρωτότυπο που κατασκεύασε, προσφέροντας του τη δυνατότητα να εξελίξει τεχνολογικά το δημιούργημα του.

Από την άλλη πλευρά, η έλευση της «εποχής των ρομπότ» και της τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να επιφέρει καταστροφικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με σχετική έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, οδηγώντας σε απώλεια τουλάχιστον 5,1 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb.

Source: Daily Mail, Reuters

Σχετικές ειδήσεις