ΚΟΣΜΟΣ

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων το Συμβούλιο NATO - Ρωσίας

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων το Συμβούλιο NATO - Ρωσίας

«Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα συζητήσει την κρίση μέσα και γύρω από την Ουκρανία και την ανάγκη να εφαρμοστούν πλήρως οι συμφωνίες του Μινσκ»

Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας, που δεν έχει συγκληθεί από το 2014, θα συνέλθει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες για να συζητήσει την ουκρανική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα η δυτική στρατιωτική συμμαχία, λέγοντας ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διεξαγάγουν συνομιλίες σε επίπεδο πρεσβευτών.

«Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα συζητήσει την κρίση μέσα και γύρω από την Ουκρανία και την ανάγκη να εφαρμοστούν πλήρως οι συμφωνίες του Μινσκ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ.

«Θα συζητήσουμε τις στρατιωτικές δραστηριότητες επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στη διαφάνεια και στη μείωση του κινδύνου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, στην οποία προστίθεται πως στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται επίσης το Αφγανιστάν και οι περιφερειακές απειλές.

Νωρίτερα, ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αλεξέι Μεσκόφ, δήλωσε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι το συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας ενδέχεται να συγκληθεί σε μερικές εβδομάδες.

«Δεν αποκλείω να συγκληθεί τις ερχόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Μεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Σχετικές ειδήσεις