ΚΟΣΜΟΣ

Ένα γραπτό μήνυμα έσωσε τη ζωή 14 μεταναστών από ασφυξία

Ένα γραπτό μήνυμα έσωσε τη ζωή 14 μεταναστών από ασφυξία

Εντόπισαν το φορτηγό ψυγείο και πρόλαβαν να βγάλουν έξω τους μετανάστες πριν πάθουν ασφυξία

Ένα μικρό αγόρι από το Αφγανιστάν έσωσε τη ζωή του και άλλων 14 ενηλίκων μεταναστών στέλνοντας ένα απεγνωσμένο μήνυμα για βοήθεια, μέσα από το φορτηγό ψυγείο που τους μετέφερε στη Βρετανία, όπως αποκάλυψε μια εθελόντρια μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης.

«Δεν έχει οξυγόνο», έγραφε το μήνυμα που έστειλε την Πέμπτη (07/04) ο Άχμεντ με το κινητό τηλέφωνό του στην Ίνκα Σορέλ, μια εθελόντρια της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Help Refugees. Το παιδί είναι ηλικίας 6-7 ετών.

Η Σορέλ βρισκόταν εκείνη την ώρα στη Νέα Υόρκη για ένα συνέδριο. Επικοινώνησε όμως αμέσως με μια συνάδελφό της στο Λονδίνο, την Τάνια Φρίντμαν, η οποία ενημέρωσε την αστυνομία.

Αστυνομικοί κατάφεραν να μιλήσουν με το παιδί στο τηλέφωνο, με τη βοήθεια ενός διερμηνέα. Εντόπισαν το φορτηγό-ψυγείο και πρόλαβαν να βγάλουν έξω τους μετανάστες πριν πάθουν ασφυξία.

Η Ίνκα Σορέλ είχε γνωρίσει τον μικρό Άχμεντ στη ζούγκλα του Καλαί, στη βόρεια Γαλλία. Τότε, του έδωσε ένα προπληρωμένο κινητό τηλέφωνο και τον αριθμό του δικού της κινητού, λέγοντάς του να την καλέσει αμέσως αν κινδυνεύσει.

«Μου έστειλε ένα γραπτό μήνυμα το πρωί της Πέμπτης. Έλεγε ότι κατάφερε να περάσει στην Αγγλία. Ήταν στριμωγμένος στο πίσω μέρος του φορτηγού και ο οδηγός συνέχιζε την πορεία του», εξήγησε η Σορέλ σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Twitter από τους οργανωτές του συνεδρίου στη Νέα Υόρκη.

Στη συνέχεια όμως, ο μικρός επικοινώνησε ξανά μαζί της για να ζητήσει βοήθεια.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τελικά το φορτηγό στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου στο Λέστερσιρ της κεντρικής Αγγλίας.