ΚΟΣΜΟΣ

Φυλάκιση με αναστολή για τους 3 φωτογράφους στην Γεωργία

Φυλάκιση με αναστολή για τους 3 φωτογράφους στην Γεωργία
Ποινές φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκαν στους τρεις φωτορεπόρτερ που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, από δικαστήριο της Τιφλίδας...

Ποινές φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκαν στους τρεις φωτορεπόρτερ που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, από δικαστήριο της Τιφλίδας.

Οι τρεις φωτογράφοι, οι γνωστότεροι εκ των οποίων είναι ο Ζουράμπ Κουρτσικιτζέ του ευρωπαϊκού φωτογραφικού πρακτορείου EPA και ο Ηρακλής Γκουεντενιτζέ, επίσημος φωτογράφος του προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, κρατούνταν από τις αρχές Ιουλίου.

Η ποινή που τους επιβλήθηκε, μετά από συμφωνία της πολιτικής αγωγής, της υπεράσπισης και του εισαγγελέα, είναι φυλάκιση τεσσάρων ετών με «αναστολή». Εκτός από τους τρεις φωτογράφους καταδικάστηκε και η σύζυγος ενός εξ αυτών, με την ίδια κατηγορία.

Για την υπόθεση αυτή είχαν διοργανωθεί τις προηγούμενες ημέρες πολύμορφες διαμαρτυρίες στη Γεωργία, καταγγέλλοντας «φίμωση του Τύπου», ενώ στην Ουκρανία σημειώθηκε επεισόδιο με ακτιβίστριες της οργάνωσης γυναικών Femen.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με κλωτσιές σε ημίγυμνες διαδηλώτριες