ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική επίσκεψη Κέρι στο μουσείο πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα

Ιστορική επίσκεψη Κέρι στο μουσείο πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα

Το μουσείο του πυρηνικού ολοκαυτώματος επισκέπτονται επίσης για πρώτη φορά, οι υπουργοί των Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γαλλίας

Ο Τζον Κέρι έγινε ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που επισκέφτηκε το μουσείο του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της πυρηνικής επίθεσης που εξαπόλυσαν οι ΗΠΑ, το 1945. Η επίσκεψη αυτή, του Αμερικανού ΥΠΕΞ, εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την ιστορική επίσκεψη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τον επόμενο μήνα.

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε την Κυριακή (10/04), ότι ο Κέρι δε θα ζητήσει συγνώμη για την επιλογή των ΗΠΑ, αναφορικά με τη χρήση της πυρηνικής βόμβας. Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ πραγματοποιείται στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ομάδας G7.

Εκτός του Τζον Κέρι, συμμετέχουν οι υπουργοί των Εξωτερικών της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, αλλά και της Ιαπωνίας.

Το μουσείο του πυρηνικού ολοκαυτώματος επισκέπτονται επίσης για πρώτη φορά, οι υπουργοί των Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γαλλίας, δύο πυρηνικών δυνάμεων, που επίσης συμμετέχουν στη σύνοδο της G7.