ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Τρεις νέες προσαγωγές υπόπτων για τρομοκρατία

Βέλγιο: Τρεις νέες προσαγωγές υπόπτων για τρομοκρατία

Μέχρι σήμερα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος 14 ατόμων από τη βελγική δικαιοσύνη, από τους οποίους οι δέκα παραμένουν προφυλακισμένοι, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας

Τρία πρόσωπα συνελήφθησαν έπειτα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (12/04) στη συνοικία Ικλ των Βρυξελλών στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι αρχές για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ανακοίνωσε η βελγική εισαγγελία.

«Στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει από την ομοσπονδιακή εισαγγελία έπειτα από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, πραγματοποιήθηκε έφοδος σήμερα το πρωί στην οδό Σταλ στην Ικλ. Τρία άτομα προσήχθησαν και οδηγήθηκαν για ανάκριση», ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή της η εισαγγελία που είναι επιφορτισμένη με υποθέσεις τρομοκρατίας στο Βέλγιο.

Ένας ανακριτής θα αποφασίσει την Τετάρτη (13/04) σχετικά με την «ενδεχόμενη παράταση της κράτησής τους», προστίθεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας που αναφέρει ότι δεν θα δώσει «καμία άλλη πληροφορία ή επιπλέον διευκρίνιση όσον αφορά τα αποτελέσματα της εφόδου».

Μέχρι σήμερα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος 14 ατόμων από τη βελγική δικαιοσύνη, από τους οποίους οι δέκα παραμένουν προφυλακισμένοι, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας.

Η εισαγγελία είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι η έρευνα συνεχίζεται «εντατικά, νύκτα και μέρα» και έκανε λόγο για απαγγελίες κατηγοριών σε βάρος άλλων δύο προσώπων για «τρομοκρατικές δολοφονίες».

Οι δύο ύποπτοι φέρεται να συνδέονται με την ενοικίαση ενός διαμερίσματος στο Ετερμπέκ, μια άλλη συνοικία των Βρυξελλών από όπου αναχώρησαν, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, ο καμικάζι του Μαλμπέκ, Χάλιντ Ελ Μπακράουι και ένας δεύτερος άνδρας, ο Οσάμα Κραγέμ, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες το περασμένο Σαββατοκύριακο.