ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νεκροί στρατιώτες στα σύνορα με τη Συρία - Πρόταση για άρση της ασυλίας των βουλευτών

Τουρκία: Νεκροί στρατιώτες στα σύνορα με τη Συρία - Πρόταση για άρση της ασυλίας των βουλευτών

Η τουρκική κυβέρνηση υπέβαλε την Τρίτη (12/04) στο κοινοβούλιο ένα σχέδιο ψηφίσματος που προβλέπει την άρση της ασυλίας των βουλευτών

Η τουρκική κυβέρνηση υπέβαλε την Τρίτη (12/04) στο κοινοβούλιο ένα σχέδιο ψηφίσματος που προβλέπει την άρση της ασυλίας των βουλευτών, δήλωσαν στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Το σχέδιο ψηφίσματος είναι ήδη υπογεγραμμένο και από τα 317 μέλη του κόμματος που έχουν εκλεγεί στην τουρκική Βουλή, σύμφωνα με τα στελέχη του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Νωρίτερα, πηγές στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας και ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσαν ότι 6 Τούρκοι στρατιώτες και 30 Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες σε επιθέσεις και σε μάχες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Στα βίαια επεισόδια αυτά τραυματίστηκαν ακόμη 57 άνθρωποι, ανάμεσά τους 8 άμαχοι.

Χιλιάδες αντάρτες, εκατοντάδες πολίτες και στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί αφότου αναζωπυρώθηκαν οι συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι ανάμεσα στο εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, μετά την κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας που διαρκούσε δυόμισι χρόνια.

Η τουρκική κυβέρνηση αποκλείει κάθε ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και δεσμεύεται να συντρίψει το PKK, το ένοπλο κουρδικό κίνημα που η Άγκυρα, οι ΗΠΑ και η ΕΕ χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση.

Σχετικές ειδήσεις