ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ: «Είμαι τρομοκράτης»

Τρόμος στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ: «Είμαι τρομοκράτης»

Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας εξέτασαν τα σακίδια, εξήγησε η αστυνομία, ενώ «στο μεταξύ εκκενώθηκε η πλατεία Jan Dellaert και η λεωφόρος»

Ένας Πολωνός άστεγος, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, και δήλωνε ότι «είναι ένας τρομοκράτης» στάθηκε αιτία για την μερική εκκένωση την Τρίτη (13/04) του αεροδρομίου Άμστερνταμ Σίπχολ, διευκρίνισε η αστυνομία.

«Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα γύρω στις 21.30 όπου κατήγγειλαν μια ύποπτη κατάσταση στο Σίπχολ» επισήμανε η αστυνομία στη σελίδα της στο Facebook. Ένας άνδρας που μετέφερε δύο σακίδια συνελήφθη.

«Ο ίδιος επιβεβαίωνε ότι ήταν ένας τρομοκράτης κι επομένως τον συλλάβαμε» τονίζεται από την ίδια πηγή. Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας εξέτασαν τα σακίδια, εξήγησε η αστυνομία, ενώ «στο μεταξύ εκκενώθηκε η πλατεία Jan Dellaert και η λεωφόρος».

«Καμία ύποπτη ουσία δεν εντοπίστηκε και ο αποκλεισμός της περιοχής έληξε γύρω στις 02.00 τοπική ώρα (03.00 ώρα Ελλάδας)» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο ύποπτος ανακρίθηκε την Τετάρτη (13/04) το πρωί και «φαίνεται πως προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ» σημείωσε η αστυνομία. Την υπόθεση ανέλαβε η εισαγγελία.

Η ανησυχία έχει αυξηθεί στην Ολλανδία μετά τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στο Βέλγιο, τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όπως ακριβώς άλλωστε και τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.

Σχετικές ειδήσεις