ΚΟΣΜΟΣ

Αραβική Χερσόνησος: 42 νεκροί τις τελευταίες μέρες εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων

Αραβική Χερσόνησος: 42 νεκροί τις τελευταίες μέρες εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Υεμένη και την Σαουδική Αραβία, ανέφεραν την Πέμπτη (14/4) αξιωματούχοι των δύο γειτονικών χωρών.

Την Τετάρτη 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας καταιγίδων που έπληξαν την βόρεια Υεμένη, ενώ 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή κατά την διάρκεια της εβδομάδας στην Σαουδική Αραβία από πλημμύρες που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις.

Στην υεμενίτικη επαρχία Αμράν, βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι. Αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές και οδικοί άξονες αποκόπηκαν εξαιτίας των πλημμυρών στην περιοχή.

Οι κατολισθήσεις βράχων που σημειώθηκαν στην επαρχία Χάτζα, βορειοδυτικά της Σαναά, στοίχισαν τη ζωή σε 14 ανθρώπους, πρόσθεσαν οι πηγές, χωρίς να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Παράλληλα στην επαρχία Αλ Μαουίτ, νότια της Χάτζα, ένα μικρό φράγμα έσπασε, πλημμυρίζοντας χωράφια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, προκαλώντας την πτώση γεφυρών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στην Σαουδική Αραβία, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπηρεσία προχώρησε σε επιθεώρηση αρκετών περιοχών του βασιλείου. Τουλάχιστον 915 άνθρωποι διασώθηκαν.

Νωρίτερα, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Ekhbaria ανέφερε μέσω Twitter ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πλημμύρες στην ορεινή περιοχή Τζαζάν (νοτιοδυτικά).

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, έξι ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν και 18 διασώθηκαν στην ίδια περιοχή, στα σύνορα με την Υεμένη.

Στην Αλ Μπάχα, περίπου 300 χλμ. νότια του Τζαζάν, ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε, σύμφωνα με την σαουδαραβική Ερυθρά Ημισέληνο.

Στην πρωτεύουσα Ριάντ, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά την Τετάρτη, έπειτα από ξαφνικές πλημμύρες και την έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκλήθηκε κατά την διάρκεια καταιγίδας.

Σχετικές ειδήσεις