Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε τούνελ της Χαμάς που συνέδεε Γάζα - Ισραήλ (video)

Newsroom Newsroom

Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε τούνελ της Χαμάς που συνέδεε Γάζα - Ισραήλ (video)

«Εξουδετερώσαμε τη σήραγγα στο ισραηλινό έδαφος, καθιστώντας την μη χρησιμοποιήσιμη για διείσδυση ισλαμιστών της Χαμάς»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα (18/04) ότι ανακάλυψε μια νέα σήραγγα η οποία κατασκευάστηκε από μαχητές της Χαμάς και εκτείνεται πολλές εκατοντάδες μέτρα από τη λωρίδα της Γάζας μέσα στο ισραηλινο έδαφος.

«Εξουδετερώσαμε τη σήραγγα στο ισραηλινό έδαφος, καθιστώντας την μη χρησιμοποιήσιμη για διείσδυση ισλαμιστών της Χαμάς», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σε τηλεδιάσκεψη με ξένους δημοσιογράφους.

Η Χαμάς, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη λωρίδα της Γάζας, δεν σχολίασε άμεσα την είδηση.

Ο Λέρνερ είπε πως η σήραγγα είναι η πρώτη που ανακαλύπτεται μέσα στο ισραηλινό έδαφος μετά τον πόλεμο που διεξήγαγε ο ισραηλινός στρατός στη λωρίδα της Γάζας το 2014. Στη διάρκεια αυτού του πολέμου, που κράτησε επτά εβδομάδες, μαχητές της Χαμάς χρησιμοποίησαν σήραγγες για να διεισδύσουν στο Ισραήλ σε τέσσερις περιπτώσεις, σκοτώνοντας 12 στρατιώτες.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι κατέστρεψε 32 σήραγγες στη διάρκεια του πολέμου της Γάζας και πως αναπτύσσει τεχνολογία για να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες της Χαμάς να ξαναχτίσει το δίκτυό της.

«Αυτή είναι μια νέα σήραγγα. Έχει μήκος εκατοντάδες μέτρα. Βρίσκεται κοντά στην περιοχή των συνόρων», είπε ο Λέρνερ. «Δεν αναφερόμαστε στην ειδική τεχνολογία που οδήγησε στην ανακάλυψή της. Αλλά θα έλεγα ότι ήταν ένας συνδυασμός τεχνολογίας, πληροφοριών μυστικών υπηρεσιών, μηχανολογικής υποστήριξης και εργασίας επί του πεδίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved