ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Σάλος με τις δηλώσεις υπουργού ότι μουσουλμάνοι χόρευαν από χαρά για τις επιθέσεις

Βρυξέλλες: Σάλος με τις δηλώσεις υπουργού ότι μουσουλμάνοι χόρευαν από χαρά για τις επιθέσεις

Ο βελγικός Τύπος είναι επικριτικός για τον Φλαμανδό πολιτικό, με την εφημερίδα Standaard να διερευνά τους λόγους για τους οποίους ο υπουργός αρνείται να ανακαλέσει την πολύκροτη δήλωσή του

Φωτιά έχουν ανάψει στη βελγική πολιτική ζωή οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Γιάν Γιαμπόν, ότι υπήρξαν μουσουλμάνοι που κυριολεκτικά «χόρευαν από τη χαρά τους» για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ο βελγικός Τύπος είναι επικριτικός για τον Φλαμανδό πολιτικό, με την εφημερίδα Standaard να διερευνά τους λόγους για τους οποίους ο υπουργός αρνείται να ανακαλέσει την πολύκροτη δήλωσή του. Σημειώνεται πως το χάσμα που προκαλείται από τις δηλώσεις Γιαμπόν στη βελγική κοινωνία καθίσταται αγεφύρωτο και ως εκ τούτου το κόμμα του, υποχρεούται να απαντήσει κατά πόσον θεωρεί δυνατή την αρμονική συνύπαρξη με το Ισλάμ στην βελγική κοινωνία κι εάν όχι τι ακριβώς προτείνει.

Για κατακραυγή σε βάρος του Γιάν Γιαμπόν, η οποία δεν έχει ακόμα κοπάσει, στο βαθμό που δεν είναι σε θέση να προσκομίσει πειστικές αποδείξεις για την αλήθεια των ισχυρισμών του, μιλάει η De Morgen στο κεντρικό της θέμα. Η εφημερίδα ασκεί στο κύριο άρθρο της σφοδρή κριτική σε βάρος του Γιάν Γιαμπόν, χαρακτηρίζοντας ως «θλιβερό» το γεγονός ότι ένας υπουργός μπορεί να κάνει τόσο σοβαρές καταγγελίες χωρίς να προσκομίζει αποδείξεις.

«Ο Γιάν Γιαμπόν παρακαλείται να εξηγηθεί», αναφέρει τέλος η Soir ενώ η Libre Belgique στο πρωτοσέλιδό της έχει τίτλο «Τα λόγια του Γιάν Γιαμπόν φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβερνητική πλειοψηφία».

Σχετικές ειδήσεις