ΚΟΣΜΟΣ

Αποδόθηκαν κατηγορίες στον τρομοκράτη του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ (Vid)

Αποδόθηκαν κατηγορίες στον τρομοκράτη του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ (Vid)

Ο βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 παρουσιάσθηκε σήμερα ενώπιον βελγικού δικαστηρίου, προκειμένου να του αποδοθούν κατηγορίες για τη θανάσιμη ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία στις Βρυξέλλες, μια εβδομάδα πριν τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στη βελγική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Σβεν Μέρι σήμερα Πέμπτη (21/4), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

«Κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας από μόνος του και από κοινού» κατά αστυνομικών σε διαμέρισμα της περιοχής Φόρεστ των Βρυξελλών, στις 15 Μαρτίου, δήλωσε ο δικηγόρος του στο AFP.

Την ημέρα εκείνη κατά τη διάρκεια επιχείρησης ανδρών της βελγικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ένας Αλγερινός τζιχαντιστής είχε σκοτωθεί και τέσσερις αστυνομικοί είχαν τραυματισθεί από τη μεταξύ τους ανταλλαγή πυροβολισμών, η οποία τελικώς οδήγησε στη σύλληψη του Αμπντεσλάμ τρεις ημέρες αργότερα, στην περιοχή Μόλενμπεκ στις Βρυξέλλες, έπειτα από ένα ευρωπαϊκό ανθρωποκυνηγητό τεσσάρων μηνών.

Ο Αμπντεσλάμ, 26 ετών, πρόκειται να εκδοθεί στη Γαλλία τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταθέσει για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, καθώς πιστεύεται ότι είναι το τελευταίο επιζών μέλος της τρομοκρατικής ομάδας που σκότωσε 130 ανθρώπους.

Από την πλευρά της η βελγική αστυνομία διεξάγει ανάκριση σχετικά με τις σχέσεις του με τους τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο και μετρό των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου, σκοτώνοντας 32 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.

Ο Αμπντεσλάμ θα εμφανιστεί και πάλι ενώπιον βελγικού δικαστηρίου στις 28 Απριλίου, οπότε η έκδοσή του στη Γαλλία εικάζεται ότι θα γίνει «ίσως δύο ημέρες μετά την εμφάνιση του ενώπιον του δικαστηρίου», πρόσθεσε ο δικηγόρος του.

Σχετικές ειδήσεις