ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικά μαχητικά άνοιξαν πυρ κατά ισραηλινών αεροσκαφών

Ρωσικά μαχητικά άνοιξαν πυρ κατά ισραηλινών αεροσκαφών

Τουλάχιστον δύο φορές ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στη Συρία εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών, με αποτέλεσμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου να ζητήσει τη βελτίωση του επιχειρησιακού συντονισμού με τη Μόσχα, σύμφωνα με δημοσίευμα της κορυφαίας σε πωλήσεις εφημερίδας του Ισραήλ, την Παρασκευή (22/4).

Το άρθρο της Yedioth Ahronoth δεν αναφέρει ημερομηνίες, πηγές ή ακριβείς τοποθεσίες όπου έλαβαν χώρα τα εν λόγω περιστατικά, ούτε διευκρινίζει εάν τα ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα επλήγησαν από τα πυρά, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σε σχετικό ρεπορτάζ το ισραηλινό τηλεοπτικό Κανάλι 10 TV ανέφερε ότι ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος πλησίασε ένα ισραηλινό στα ανοικτά των ακτών της Συρίας στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν υπήρξε κάποιου τύπου επικοινωνία μεταξύ τους.

Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ, ενώ το γραφείο του Νετανιάχου και η ρωσική πρεσβεία στο Ισραήλ δεν έχουν μέχρι στιγμής προβεί σε σχολιασμό της είδησης.

Σχετικές ειδήσεις