ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Σουηδία: Αναμένεται άμεσο χτύπημα του ISIS στη Στοκχόλμη

Συναγερμός στη Σουηδία: Αναμένεται άμεσο χτύπημα του ISIS στη Στοκχόλμη

Στον υψηλότερο βαθμό επιφυλακής βρίσκονται οι σουηδικές υπηρεσίες ασφαλείας σε σχέση με άμεση πιθανότητα πραγματοποίησης τρομοκρατικού χτυπήματος, σύμφωνα με δηλώσεις Σουηδών αξιωματούχων. Αναφορές στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν λόγο για μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) οι οποίοι έφτασαν στη Σουηδία για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά αμάχων στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

«Αυτή τη στιγμή συλλέγουμε πληροφορίες και στοιχεία σε συντονισμό με τις εθνικές και διεθνείς αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου των σουηδικών υπηρεσιών ασφαλείας Σάιμον Μπάινερτ στο πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.

«Αυτό σημαίνει ότι μοιραζόμαστε όλες τις σχετικές πληροφορίες με την εθνική αστυνομική υπηρεσία, προκειμένου να αναλάβουν δράση και να εφαρμόσουν μέτρα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία τους».

Η σουηδική εφημερίδα Expressen αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας έλαβαν πληροφορίες από ιρακινούς συναδέλφους τους για επικείμενη τρομοκρατική απειλή σε σουηδικό έδαφος.

Περίπου επτά έως οκτώ τρομοκράτες του ISIS έχουν ήδη φτάσει στη Σουηδία για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Στοκχόλμη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Expressen.

Source: rt.com

Σχετικές ειδήσεις