ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση των ΗΠΑ για άμεσο κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία

Προειδοποίηση των ΗΠΑ για άμεσο κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν τους πολίτες της στην Τουρκία στις 26 Απριλίου για «αξιόπιστες πληροφορίες» για την εκδήλωση τρομοκρατικού χτυπήματος σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας.

Η Τουρκία έχει ήδη πληγεί από τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας αυτό το έτος, η πιο πρόσφατη στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα. Δύο εξ αυτών έχουν αποδοθεί στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ενώ Κούρδοι μαχητές έχουν αναλάβει την ευθύνη για τις άλλες δύο.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθεί να λαμβάνει αξιόπιστες πληροφορίες ότι τρομοκρατικές ομάδες αναζητούν ευκαιρίες για να επιτεθούν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε ολόκληρη την Τουρκία», ανακοίνωσε διαδικτυακά η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

«Οι ξένοι τουρίστες στην Τουρκία αποτελούν ντε φάκτο στόχο τρομοκρατικών οργανώσεων», επισημαίνει η πρεσβεία των ΗΠΑ σε μήνυμα με την ένδειξη «έκτακτη ανάγκη».

Υπενθυμίζεται ότι σε μια επίθεση από τον ISIS στην Κωνσταντινούπολη στη λεωφόρο Istiklal τον περασμένο μήνα είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Ισραηλινοί, δύο από τους οποίους κατείχαν διπλή αμερικανική υπηκοότητα, και ένα Ιρανός, ενώ σε μια ξεχωριστή επίθεση από τον ISIS στο ιστορικό κέντρο της πόλης, τον Ιανουάριο, σκοτώθηκαν 12 Γερμανοί τουρίστες.

Source: Hurriyetdailynews.com

Σχετικές ειδήσεις