ΚΟΣΜΟΣ

Spiegel: Αντικατάσταση του επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών

Spiegel: Αντικατάσταση του επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών

Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε στις 27/4 ότι ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού – BND- Bundesnahrihtendinst, Γκέρχαντ Σίντλερ θα αντικατασταθεί, αλλά δεν διευκρίνισε τους λόγους της απομάκρυνσης του, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel online.

Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Καγκελαρίας, Πέτερ Αλτμάγιερ, είπε ότι ο Σίντλερ, ο οποίος έχει τη θέση αυτή από το 2012, θα αντικατασταθεί την 1η Ιουλίου από τον Μπρούνο Καλ που σήμερα εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών ως υπεύθυνος στο τμήμα των ιδιωτικοποιήσεων και της κρατικής ακίνητης περιουσίας.

Η αντικατάσταση γίνεται εν μέσω των αποκαλύψεων ότι η BND είχε βοηθήσει την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ( NSA) να κατασκοπεύει τους Ευρωπαίους συμμάχους.

Κύριο έρεισμα της απόφασης όμως τίθεται η έλλειψη πληροφοριών για τους ισλαμιστές των Βρυξελλών κατά τον περασμένο μήνα καθώς και της επίθεσης στο Παρίσι το Νοέμβριο, αφού δόθηκε προτεραιότητα στη συνεργασία με την NSA και όχι με τις υπηρεσίες πληροφοριών στην Ευρώπη.

Νωρίτερα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Σίντλερ θα αντικατασταθεί από τον Καλ, ο οποίος προτάθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην αντικατάσταση του επικεφαλής της BND επέμεινε το Ομοσπονδιακό Γραφείο της Καγκελαρίου, στο οποίο κλήθηκε και ενημερώθηκε για την απόφαση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων