Νέα πρόταση των Δημοκρατικών για το χρέος ενέκρινε ο Λευκός Οίκος

Την πρόταση του ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ, για την μείωση του ελλείμματος ενέκρινε σήμερα ο Λευκός Οίκος...

Την πρόταση του ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ, για την μείωση του ελλείμματος ενέκρινε σήμερα ο Λευκός Οίκος, λέγοντας ότι θα αφαιρέσει το νέφος μιας πιθανής στάσης πληρωμών από την οικονομία των ΗΠΑ μέχρι το 2012.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας πρότειναν σήμερα ένα σχέδιο περικοπών δαπανών ύψους 2,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει μεγάλες εξοικονομήσεις από εγχώρια και αμυντικά προγράμματα σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο για την αύξηση του ορίου του χρέους της κυβέρνησης που ανέρχεται σε 14,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

«Το σχέδιο του γερουσιαστή Ρέιντ είναι μια λογική προσέγγιση που θα πρέπει να λάβει την υποστήριξη και των δύο πλευρών, και ελπίζουμε οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων να συμφωνήσουν με αυτό το σχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνει και πρόσθεσε:
«η μπάλα είναι στο γήπεδό τους».

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσία πρότειναν σήμερα ένα σχέδιο περικοπών δαπανών ύψους 2,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει μεγάλες εξοικονομήσεις από εγχώρια και αμυντικά προγράμματα σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο για την αύξηση του ορίου του χρέους της κυβέρνησης που ανέρχεται σε 14,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με ένα ενημερωτικό κείμενο σχετικά με την επικείμενη νομοθεσία, το μέτρο περιλαμβάνει επίσης 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε εξοικονομήσεις που οι Δημοκρατικοί λένε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ήδη συμφωνήσει σε αυτές.

Άλλες εξοικονομήσεις προβλέπονται σε προγράμματα, που περιλαμβάνουν τη γεωργία και τη στέγαση, καθώς και τη μείωση των πληρωμών τόκων.