ΚΟΣΜΟΣ

Δύο Παλαιστίνιοι θύματα της Χαμάς

Δύο Παλαιστίνιοι θύματα της Χαμάς
Δυο Παλαιστινίους που κρίθηκαν ένοχοι για "συνεργασία" με το Ισραήλ εκτέλεσε σήμερα η Χαμάς, τονίζει σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών...

Δυο Παλαιστινίους που κρίθηκαν ένοχοι για "συνεργασία" με το Ισραήλ εκτέλεσε σήμερα η Χαμάς, τονίζει σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών της ισλαμικής οργάνωσης στη Γάζα.

Είναι η δεύτερη φοράεφέτος που η Χαμάς πραγματοποιεί τέτοιου είδους εκτελέσεις. Τον Μάιο, ένας άνδρας, ο οποίος ένα μήνα πριν είχε κριθεί ένοχος για συνεργασία με το Ισραήλ, οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Η παλαιστινιακή νομοθεσία προβλέπει την ποινή του θανάτου για όσους κρίνονται ένοχοι για "συνεργασία" με το Ισραήλ και επίσης για ανθρωποκτονία ή διακίνηση ναρκωτικών.

Η εκτέλεση της θανατικής ποινής πρέπει να έχει την έγκριση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ωστόσο η Χαμάς δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητά του.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει εκφράσει τη λύπη της για τις άδικες εκτελέσεις και την ανησυχία της για τους υπόλοιπους Παλαιστινίους που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο από στρατοδικεία στη Γάζα.

Σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Γάζα, 15 Παλαιστίνιοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο τα τελευταία δυο χρόνια στην παλαιστινιακή αυτή περιοχή, για συνεργασία με το Ισραήλ.