ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Αποθήκη εκρηκτικών του ISIS έπληξαν αμερικανικά drones

Συρία: Αποθήκη εκρηκτικών του ISIS έπληξαν αμερικανικά drones

Η επιχείρηση αυτή, πραγματοποιήθηκε μετά από την ανάλυση και αξιολόγηση πληροφοριών που η διεθνής συμμαχία έλαβε από την Άγκυρα

Επιδρομή πραγματοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας (υπό τις ΗΠΑ) σε αποθήκη εκρηκτικών των τζιχαντιστών, στην πόλη Νταμπίγκ, στα βόρεια της Συρίας με αποτέλεσμα δύο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να σκοτωθούν και πολλοί άλλοι να τραυματιστούν.

Η επιχείρηση αυτή, πραγματοποιήθηκε μετά από την ανάλυση και αξιολόγηση πληροφοριών που η διεθνής συμμαχία έλαβε από την Άγκυρα, σύμφωνα με τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Οι δύο μαχητές που σκοτώθηκαν βρίσκονταν έξω από το κτήριο της αποθήκης, ενώ αναμένεται ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι.

Η διεθνής συμμαχία δραστηριοποιείται επιχειρησιακά υπό τις ΗΠΑ, πλήττοντας στόχους του Ισλαμικού Κράτους, τόσο στη Συρία, όσο και το Ιράκ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιθέσεις που πραγματοποιεί είναι καθημερινές, με αντικειμενικό σκοπό την καταστροφή του δικτύου διοικητικής υποστήριξης και λειτουργικών υποδομών του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικές ειδήσεις