ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Μαζική εκκένωση πόλης λόγω μεγάλης πυρκαγιάς (video)

Καναδάς: Μαζική εκκένωση πόλης λόγω μεγάλης πυρκαγιάς (video)

Εξήντα χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στην πόλη Φορτ ΜακΜάρεΐτου Καναδά, εξαιτίας πυρκαγιάς σε δασώδη έκταση.

Η πυρκαγιά έφτασε σε κατοικημένες περιοχές, λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο δήμος του Γουντ Μπάφαλο.

«Ολόκληρο το Φορτ ΜακΜάρεϊ τελεί τώρα υπό εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης, συμπεριλαμβανομένου του νησιού ΜακΝτόναλντ», ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές, στον λογαριασμό του δήμου στο Twitter, αργά χθες (03/05) το βράδυ.

Η πυρκαγιά σε δασώδη έκταση κοντά στο Φορτ ΜακΜάρεϊ, που βρίσκεται στη δυτική επαρχία της Αλμπέρτα, εντοπίστηκε αργά την Κυριακή το βράδυ και επεκτάθηκε στην πόλη χθες Τρίτη λόγω των ανέμων που έπνεαν προς τις κατοικημένες περιοχές.

Ήδη έχουν καταστραφεί αρκετά σπίτια, επιχειρήσεις και ένα νοσοκομείο, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνταν τον ηγέτη του Κόμματος του Άγριου Ρόδου (Wildrose Party) της Αλμπέρτα, τον Μπράιαν Τζιν, ο οποίος έχασε επίσης το σπίτι του από τη φωτιά.

Νωρίτερα η Αλμπέρτα είχε ζητήσει τη συμβολή του στρατού, αλλά ακόμη δεν έχουν φτάσει στρατιώτες στην περιοχή για να βοηθήσουν να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

(Φωτογραφία: AP)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων